Tuhel: Ne pitajte me više o ratu 1EPA-EFE/Tim Keeton

Nemcu sa klupe Čelsija dozlogrdilo insistiranje engleskih medija da komentariše oružani sukob bivših sovjetskih republika.

„Koliko često treba to da kažem? Užasno je, naravno da je užasno. Ne može drugačije mišljenje da postoji o svemu tome. Čitava Evropa ima buku u glavi koja se nikome ne dopada. Možda se vama ništa nije promenilo, ali i dalje pokušavate da radite svoj posao što bolje možete i upravo to radimo i mi!“, iznervirao se Tomas Tuhel na današnjoj konferenciji za medije, posle niza pitanja „sedme sile“ na temu agresije Rusije na Ukrajinu.

„Slušajte, morate da prestanete. Ja nisam političar. Iskreno, morate da prestanete. Ja mogu samo da se ponavljam i osećam se loše ako ponavljam jer nisam iskusio rat. Veoma sam privilegovan, sedim ovde u miru i radim najbolje što umem, ali morate da prestanete sa tim pitanjima, jer nemam odgovore“, ponovio je Nemac u razgovoru sa novinarima pred meč osmine finala FA kupa sa Lutonom.

Traženo mu je i da iznese stav o povlačenju gazde engleskog kluba, Rusa Romana Abramoviča, koji važi za bliskog prijatelja predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Trudimo se da budemo mirni, a mirni smo u centru oluje ili buke koja nas je okružila, koju ne možemo da kontrolišemo i za nju nismo krivi. Na kraju je najbolje da se posvetimo onome što volimo i radimo, a to je sport. Mislim i da imamo pravo da to uradimo. To je sve što možemo da uradimo za navijače. Da im skrenemo pažnju, zabavimo ih uz maksimalan napor i posvećenost“, zaključio je strateg aktuelnog klupskog prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari