Tumbaković od ponedeljka na klupi Srbije 1Ljubiša Tumbaković Foto: STARSPORT

Ljubiša Tumbaković biće imenovan za novog selektora reprezentacije Srbije na narednoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza.

Doskorašnji selektor reprezentacije Crne Gore trenutno je na pregovorima sa čelnicima FSS. Kako je Sport Klub preneo, prvi kontakti ostvareni su još početkom juna. Iako su se u međuvremenu spominjala još neka imena, izvesno je da će ipak Tumbaković biti imenovan novim selektorom, prenosi SK.

Sednica Izvrnog odbora Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da se održi u nedelju ili u ponedeljak, kada bi trebalo i da se ozvaniči saradnja sa najtrofejnijim trenerom u istoriji Partizana.

Novi selektor će posle izbora i promocije izabrati saradnike.

Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. sedeo je na klupi selekcije Crne Gore.

Srbija je treća u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 4 boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari