Tumbakoviću se niko neće mešati u posao 1Ljubiša Tumbaković Foto: STARSPORT

Novi sportski direktor, koji će biti zadužen za sve reprezentativne selekcije Vladimir Matijašević, rekao je na prvoj konferenciji za novinare da mu je glavna želja da se napravi dobra atmosfera u i oko reprezentacije, jer veruje da će to doneti rezultat.

Matijašević je potpisao ugovor sa Savezom na dve godine.

– Ugovor meni ništa ne znači, to sam rekao i predsedniku Saveza, a evo kažem i ovde pred vama. Ako ne bude rezultata i pomaka, spreman sam da odem sutra. Meni je čast što sam ovde i ne bežim od odgovornosti. Rezultati će biti jedino merilo – tvrdi Matijašević.

Matijašević je juče održao prvi radni sastanak sa, takođe novim, selektorom A selekcije LJubišom Tumbakovićem. Jedan od prvih zajedničkih zadataka biće i pomirenje sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem koji su bili u lošim odnosima sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem.

– Posle ove konferencije za novinare imamo sastanak sa Tumbakovićem. NJemu se niko neće mešati u tim. Za koga god da se odluči, koga god da pozove, biće u timu. Svi su dobrodošli, nikad ne gledam unazad, samo unapred. Za reprezentaciju treba da igraju svi koji zaslužuju. Razgovaraće se sa svim fudbalerima, ne samo sa ovim, nego sa svim – rekao je Matijašević.

NJegova prva utakmica, baš kao i Tumbakoviću, biće duel protiv Portugalije 7. septembra.

– Specifična utakmica, ali samo zbog poraza u Ukrajini i onoga što je donela ta utakmica (smena Krstajića i ostavka Kovačevića, prim. aut). Nadam se da će selektor Tumbaković i svi mi koji smo uz njega napraviti dobar rezultat. Videćemo, uvek ima sutra, ali sada je Portugalija najvažnija – tvrdi novi direktor.

Matijašević je, trenutno, zadužen za sve selekcije, ali će uskoro dobiti pomoćnika za mlađe kategorije, dok je Savez već angažovao Gorana Grkinića, koji će biti koordinator. Glavna želja Matijaševića je, kako kaže, da se napravi dobra atmosfera u i oko reprezentacije, jer veruje da će to doneti rezultat. O izboru novog selektora mlade reprezentacije Srbije (igrači do 21 godine) Neška Milovanovića Matijašević nije hteo previše da priča.

– Nisam odlučivao o njegovom izboru, jer sam paralelno i ja bio pozvan u FSS. Ali, rekao sam, sa trenerske strane, treba da se da šansa čoveku i da ga podržimo. Ne treba se baviti drugim stvarima, već samo fudbalskim – tvrdi Matijašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari