Više od 400 takmičara mlađih od 17 godina na turniru u badmintonu u Novom Sadu 1Foto; BSS

Više od 400 mladih takmičara, ali i više od 800 učesnika iz čak 26 država učestvovaće na turniru u badmintonu „Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2023”.

Rekete za badminton ukrstiće mladi takmičari u muškoj i ženskoj pojedinačnoj, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova.

U četvrtak, 22. juna, prvi na teren izlaze igrači uzrasta od 11 do 15 godina, koji će zvanično otvoriti ovogodišnje takmičenje Serbian YOUTH International. Već narednog dana, tereni su rezervisani i za takmičenje Serbian U17 International za igrače do 17 godina.

Vikend je predviđen za kulminaciju takmičenja, polufinalne i finalne mečeve kada će se izdvojiti mlade zvezde evropskog badmintona. Nakon završnog takmičarskog dela u nedelju 25. juna je svečana ceremonija dodele medalja takmičarima koji su najuspešnije baratali badminton reketima i ostvarili najbolje rezultate.

Tradicionalni turnir „Serbian U17 & Youth International Novi Sad 2023” spada u top tri turnira ove vrste na evropskom nivou po masovnosti, nivou organizacije, kvalitetu takmičara i ostalim relevantnim parametrima, a nalazi se u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije.

Domaći mladi badminton igrači do sada su osvojili više stotina medalja na međunarodnim takmičenjima, više od 100 medalja na evropskim i svetskim zvaničnim takmičenjima, pet medalja na evropskim prvenstvima, osvojena bronzana medalja na Mediteranskim igrama, prvo mesto Anđele Vitman na svetskoj juniorskoj rang listi.

Badminton je prošle godine napredovao u drugu kategoriju nacionalnih sportova, a Beograd je bio domaćin Evropskog prvenstva za juniore, dok je srpski badminton dobio i prvog svetskog sudiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari