Turska srećnija u neizvesnoj završnici, sudija "presudio" Crnoj Gori 1foto: FIBA

Isprsili su se košarkaši Crne Gore, dobrano namučili favorita; bili su u prilici i da trijumfuju, međutim, u neizvesnoj završnici bolje su se snašli košarkaši Turske. Košem Furkana Korkmaza na 23 sekundi pre kraja utakmice,a uz asistenciju sudija, savladali su Crnu goru 72:68, u prvom kolu Grupe A.

Čak 16 puta tokom utakmice reprezentacije su se smenjivale u vođstvu. Zahvaljujući buđenju Bojana Dubljevića u drugom poluvremenu, Crna Gora je uspela da napravi razliku od dva poseda. Košarkaš Valensije svih 18 poena postigao je u drugih 20 minuta, od kojih četiri trojke.

Na neka tri minuta do kraja, činilo se da „đetići“ kontorlišu dešavanja na terenu, međutim, Turska je nakon tajm-auta preko Larkina i Šenguna došla u priliku da napravi preokret.

Furkan Korkmaz je na 23 sekundi pre isteka 40. minuta pogodio za 69:68. Selektor Crne Gore, Boško Radović uzeo je tajm-aut.

Turska je imala prostora da napravi još jedan faul do bonusa, što je i učinila na sedam sekundi do kraja.

Crna Gora je iz čeonog auta izvela dobru akciju, nakon promašaja Mihailovića, Simonović je došao do lopte, stekao se utisak da ga je Osman faulirao po ruci, međutim, sudije su njegov nešto izbačeniji lakat okarakterisale kao faul u napadu.

Usledili su veliki protesti sa klupe Crne Gore, međutim, nije došlo do promene odluke.

Na kraju je Korkmaz uz zvuk sirene pogodio trojku za konačnih 72:68.

U sastavu Turske najefikasniji su bili Larkinsa 18 poena, 15 je dodao Osman, a 12 Šengun. U poraženoj ekipši istakli su se: Dubljević (18p), Simonović )13p, dok je Peri imao devet asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari