Turski strelac Dikec podneo zahtev za zaštitu čuvene poze 1

Turski strelac Jusuf Dikec podneo je danas zahtev Turskom institutu za intelektualnu svojinu da zaštiti komercijalnu upotrebu poze koja ga je proslavila na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Nakon što smo obavešteni o brojnim inicijativama za registraciju žiga, koje su sprovedene bez znanja Jusufa Dikeca, podneli smo zahtev pre oko nedelju dana“, rekao je njegov trener Erdinč Bilgili za Frans-Pres (AFP).

Dikec je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama tokom discipline miks vazdušni pištolj na 10 metara, u kojoj je osvojio srebrnu medalju, pucao sa levom rukom u džepu, bez zaštitnih naočara i slušalica.

Neki sportisti, kao što su švedski skakač u dalj Armand Duplantis i fudbaler Čelsija Nikolas Džekson, kopirali su tu njegovu pozu tokom proslava.

Turski javni informativni kanal TRT Haber navodi da su mnogi proizvodi na kojima se nalazi njegova poza, poput majica, šolja i maska za mobilni telefon, pušteni u prodaju.

Turski institut za zaštitu intelektualne svojine nije odmah odgovorio AFP-u.

Dikeca i njegovu partnerku Seval Ilajdu Tarhan su u finalu Olimpijskih igra u Parizu pobedili srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari