U Atini idemo na sve ili ništa 1Još verujem: Bojan Ostojić Foto: STARSPORT

Suprotno većinskom stavu javnosti, pa čak i svojih navijača, u Partizanu veruju da mogu u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, iako ih je Olimpijakos tri puta rutinski matirao u Humskoj, dozvolivši srpskom prvaku samo jedan, utešni gol nade za drugi sat i po borbe dvomeča s najvećim grčkim klubom.

– Nećemo valjda zbog toga s belom zastavom u Atinu? Nikako. Ne zato što predaja bez borbe nije u prirodi sportista već zato što stvarno ne mislimo da smo bez šansi, još manje da je sve gotovo. Kao što su oni nama brzo dali gol tako i mi možemo njima. Probaćemo da tako otvorimo utakmicu, a onda se još jednom muški „potučemo“, pa kako prođemo. Da zaključim, verujem da nije nerealan pozitivan rezultat, onaj što nas vodi dalje – odmah zauzima čvrst stav štoper crno-belih Bojan Ostojić.

Očekujete li još teži meč od beogradskog, s obzirom da se protivniku u tim vraća nekoliko važnih igrača?

– Nije bilo lako ni s onima u Beogradu, a s ovima će biti još teže. No, to nema veze s našim planom da odigramo još jednu otvorenu, napadačku utakmicu. Idemo na sve ili ništa, s idejom da ponovimo igru iz prvog poluvremena, kada smo bili dominantnija ekipa. Brzo smo izjednačili, a onda im uzeli loptu… Još da smo iskoristili neku od šansi. I da ne napravismo greške pre njih. Neka ovog puta bude drugačije.

Kako mislite da nađete ravnotežu između nužne ofanzive i neophodne čvrstine u fazi odbrane?

– Svesni smo rizika napadačkog fudbala i potrebe za pojačanom koncentracijom i sinhronizacijom u situacijama kada se svim silama ide napred, ali pustimo našeg trenera Đukića da odradi svoj deo posla. Ostalo je na nama. Ideja vodilja trebalo bi da nam bude čvrsta defanziva iz prošle sezone. Ni sada nije nemoguće ne praviti greške u opasnim zonama ili ih barem svesti na minimum, ako počnemo da se branimo od Đurđevića u špicu. Sve je drugačije kada svi radimo u oba pravca. To je onda pravi fudbal.

Cenite li da će Grci da braniti prednost ili probati da što pre završe posao?

– Domaćini su i igraće pred punim tribinama svojih navijača, tako da sumnjam da će izabrati čuvanje prednosti. Pre će probati da nas što pre „dokusure“. Mada mi se čini da nas ozbiljnije shvataju nego pre gostovanja u Beogradu. Možda su nas malo potcenili zbog uvrežene priče o lošem kvalitetu srpske Superligi. Biće ovo zanimljiv duel, u svakom slučaju.

Da li bi bio neuspeh ako ne dočekate jesen u Evropi?

– Nemam dilemu, to bi bio neuspeh za klub, sve nas u njemu, ali i srpski klupski fudbal u celini. Ipak, neću da razmišljam u tom pravcu. Još smo u opticaju za Ligu šampiona, a ako ipak ne uspemo da izbacimo Olimpijakos onda se moramo brzo konsolidovati i naći načina da uđemo u Ligu Evrope.


Revanš bez Leonarda

Latinska sapunica o nezadovoljstvu Leonarda da Silve Souze, stalnim promenama brazilčevih želja na temu odlaska i nedopustivoj toleranciji uprave prema takvom ponašanju prve zvezde tima dobila je novu epizodu, posle koje možda konačno usledi rasplet, jer strelac najviše golova (uz Uroša Đurđevića) iz prošle sezone nije na spisku putnika u grčku prestonicu. Sa šturim objašnjenjem da je ljubimac navijača povređen, što u njegovom slučaju može da znači i da je uvređen ili da je spremljen za prodaju.

Pištaljka kod Španca’]

Italijan Davide Masa nije uticao na ishod meča, ali nije se ni proslavio suđenjem u prvom meču, a Španac Havijer Estrada imaće sutra priliku da bolje zna svoj posao. Reč je o arbitru koji nikada nije sudio Partizanu i Olimpijakosu, ali jeste dva puta Vojvodini i u tri navrata našoj reprezentaciji (A, mladoj i omladinskoj). U matičnoj Primeri delio je pravdu na 159 utakmica, prosečno daje 5,49 žutih kartona po meču, a već je dosudio 42 penala u prvenstvu Španije.

Jagma za kartama’]

Grčki mediji izveštavaju o velikom interesovanju Olimpijakosovih navijača za revanš sa Partizanom i najavljuju pune tribine Karaiskakisa. Na ovosezonskoj premijeri na domaćem terenu trenera Besnika Hasija i njegovih izabranika, od kojih se očekuje da zadrže primat u nacionalnim takmičenjima i isprave kiks od prošlog leta, kada su ostali bez učešća u LŠ. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari