U četvrtfinalu sa Bugarskom ili Finskom 1

Odbojkaši Srbije savladali su u trećem kolu A grupe na Evropskom prvenstvu Finsku sa 3:0, po setovima 25:20, 25:18, 34:32, obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija je domnirala u prva dva seta, Finci nisu ni najmanje pripretili. da bi u trećem setu viđena prava drama. Očekivala se brza egzekucija, ali je treći svet bio više nego dramatičan. Finska sve vreme bila u vođstvu, ali su izabranici Nikole Grbića sve vreme držali priključak uspeli da se odbrane na pet set lopti Finaca, a da iskoriste sopstvenu petu i završe set rezultatom 34:32.

Najefikasniji u našem timu bili Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević sa po 12 poena, dok su Nemanja Petrić i Srećko Lisinac osvojili po 11 poena. U poraženom timu najbolji je bio Oli Peka Ojansivu sa 16 poena.

Selektor Nikola Grbić rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa zadržala mirnoću i dobrom igrom, a ne greškama protivnika stigla do pobede protiv Finske.,

– Pristup u nekom energetskom smislu je bio jako dobar, bili smo jako koncentrisani, videlo se da smo agresivni počevši od servisa pa do odbrane. Napadali smo jako dobro čak i kad su im njihovi opasni servisi davali rezultata… Uspeli smo da to kompenzujemo dobrim napadom, to nam je davalo sigurnost i u tom smislu sam zadovoljan – rekao je Grbić.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu prekosutra biće pobednik meča između Bugarske i Finske. Ostali četvrtfinalni parovi su: Nemačka – Francuska/Češka, Rusija – Poljska/Slovenija i Belgija – Italija/Turska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari