U Crvenoj zvezdi opravdano zabrinuti: Jagu stradao mišić 1foto:Starsport

Brazilski plejmejker požalio se na bol u levoj nozi, njegov nastup u drugoj utakmici finala Superlige vrlo je upitan.

Imao je sjajno veče Jago dos Santos na startu finalne serije plej-ofa Superlige.

Bio je reprezentativac Brazila inicijator, ali i egzekutor većine brzih napada Crvene zvezde. Vešto je i reševao defanzivnu strategiju Partizana, pogotovo u centralnom „piku“ surovo kažnjavajući odbranu na njemu „ispod bloka“.

Delovalo je da će ponovo odigrati simultanku protiv crno-belih, baš kao što je to činio u nedavnom finalu plej-ofa ABA lige (proglašen za MVP) međutim povreda u drugom poluvremenu onemogućila ga je da možda postavi i lični rekord protiv Partizana.

Naime, za 23 minuta na parketu hale „Aleksandar Mitrović“ Jago je ubacio 18 poena, šutirajući sa distance odličnih 4/7. Imao je omaleni Brazilac i sedam asistencija, međutim u drugom poluvremenu doživeo je peh zbog kojeg su u Crvenoj zvezdi opravdano zabrinuti.

Bez kontakta sa protivničkim igračem, osetio je Jago bol u levoj nozi, tačnije u predelu lista. Odmah se uhvatio za bolno mesto, jedva odšešajući do klupe crveno-belih.

Lekari i fizioterapeuti pokušali su da mu pomognu, međutim Jago je smogao snage samo da se domogne klupe i to uz pomoć saigrača i ljudi u stručnom štabu.

Odmah nakon utakmice otišao je na snimanje bolnog mesta, a na osnovu iskustva lekara postoji sumnja da je reč o rupturi mišića.

Danas bi trebalo više da se sazna o stepenu povrede, međutim s obzirom na to da je druga utakmica finala zakazana za sredu u Beogradskoj areni (20.30) teško je očekivati da će se reprezentativac Brazila staviti na raspolaganje Janisu Sferopulosu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari