U Granadi administrativna neopreznost kao u Radničkom iz Kragujevca: Hoće li neko da podnese ostavku u španskom prvoligašu koji je izbačen iz Kupa kralja 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Cardenas

Španski fudbalski prvoligaš Granada je rutinski prošla prvo kolo domaćeg kupa, pošto je kao gost savladala Arosu s 3:0.

Među 56 timova u drugom kolu (igra se 6. decembra) ipak će biti petoligaš, koji je dalje otišao sa službenih 3:0.

Granada, koja je posle 12 kola u La Ligi pretposlednja među 20 timova, sa samo jednom pobedom, a i bez pobede u poslednjih devet utakmica, platila je danak administrativnoj neopreznosti.

Na meč s Arosom je u sastav stavljen 24-godišnji golman Adrijan Lopez, koji brani za rezervni tim, a po pravilu Španske kraljevske fudbalske federacije, organizatora kupa, iz rezervi mogu da se uzmu samo mlađi od 23 godine.

Jasno je da je to propust klupskog službenika koji o tome treba da brine. Kragujevačkom Radničkom se nedavno desilo nešto slično iz domena fudbalske birokratije. Na ligaškom meču s Crvenom zvezdom na „Čika Dači“, koji je prvaku pripao na terenu s 4:3, domaćin je od 46. minuta u igru pustio fudbalera koga nije bilo u protokolu.

Greška je brzo uočena, on je povučen s igrališta, ali je šteta bila nepopravljiva. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist crveno-belih, a sekretar Radničkog Marko Dimitijević je doneo časnu i moralnu odluku da podnese ostavku na dužnost u klubu jer propust ide njemu na dušu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari