U haosu „Pionira“ bolje se snašli domaći košarkaši: Zvezda ostvarila pobedu u trećem meču finalne serije ABA lige, naredni duel u utorak 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 91:78 u trećoj utakmici finala ABA lige i tako smanjili prednost crno-belih na 3-1 u seriji.

Naredni meč igra se u utorak 20. juna, takođe u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a eventualna peta utakmica u četvrtak 22. juna u „Štark areni“.

Meč je odlučen polovinom poslednje četvrtine, kada su crveno-beli prvi put stigli do dvocifrene prednosti (75:65) nakon trojki Lazića i Nedovića i serije od 6-0. U ovako tvrdoj utakmici to je bilo dovoljno da domaćin obezbedi pobedu, koja je na kraju iznosila ubedljivih 13 poena razlike.

Meč je počeo sa zakašnjenjem od pola sata zbog incidenata koje su izazvali domaći navijači nakon što su crno-beli izašli na zagrevanje, a atmosfera u dvorani je sve vreme bila na ivici regularnosti.

I nakon što je utakmica konačno počela, prekidana je nekoliko puta zbog ubacivanja predmeta na teren. Atmosfera sa tribina prenela se i na teren, pa je susret obilovao grubim faulovima, nesportskim ponašanjem i međusobnim čarkama igrača.

Od prvog minuta igralo se koš za koš, dva tima su se često smenjivala u vođstvu i činilo se da će duel biti odlučen u samom finišu.

Međutim, Partizan je već u prvom poluvremenu zapao u probleme sa ličnim greškama centara. Uprkos tome što su gosti zadržali prednost u skoku, visoki igrači Zvezde, pre svih Petrušev i Mitrović, iskoristili su probleme sa faulovima direktnih rivala i postigli veliki broj poena iz reketa.

Takođe. gosti su imali veliki broj promašenih penala (24-16) i čak 17 izgubljenih lopti, pa je ekipa Duška Ivanovića, uprkos lošem procentu šuta, uspevala da tokom većeg dela meča bude u rezultatskoj prednosti.

Najefikasniji kod crveno belih bio je Nedović sa 19, Petrušev i Mitrović su dodali po 16, a Vildoza 14 poena.

Kod Partizana Egzum je postigao 16, Madar 15, a Panter 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari