Propušteno sa starta Svetske lige najbolji odbojkaši Srbije nameravaju da nadoknade ovog vikenda u dvomeču protiv Venecuele. Iako na svom kontu za sada imaju dva poraza od Brazila, primarni cilj s početka turneje „tri vikenda za 18 dana“ još stoji. Ako se izabranici Igora Kolakovića u Beograd vrate sa četiri pobede, u nastavku takmičenja moći će mirno da se spremaju za završnicu Svetske lige i Olimpijske igre.

Propušteno sa starta Svetske lige najbolji odbojkaši Srbije nameravaju da nadoknade ovog vikenda u dvomeču protiv Venecuele. Iako na svom kontu za sada imaju dva poraza od Brazila, primarni cilj s početka turneje „tri vikenda za 18 dana“ još stoji. Ako se izabranici Igora Kolakovića u Beograd vrate sa četiri pobede, u nastavku takmičenja moći će mirno da se spremaju za završnicu Svetske lige i Olimpijske igre. Prvi korak na tom putu treba da naprave u Karakasu, a završni naredne nedelje u Francuskoj.
– Nadam se da će momci ponoviti igru iz Sao Paula, ali isto tako očekujem da ovoga puta rezultat ne izostane. Ovo je veoma naporna turneja, ali nećemo da se žalimo iz praktičnih razloga, jer samo jednom prelazimo okean. Ipak, u takvim uslovima teško održavamo ritam treninga. Međutim, nećemo dozvoliti da nam to bude alibi. Očekuje nas duel protiv Venecuele, koja je učesnik Olimpijskih igara i sigurno kvalitetna reprezentacija. Njihovi internacionalci su vodeći igrači u svojim klubovima i sigurno je da nam neće biti lako – izjavio je selektor Srbije Igor Kolaković.
U odnosu na prvi vikend, naša selekcija će sada biti jača za prvog poentera Ivana Miljkovića i kapitena Nikolu Grbića. Njihov povratak na teren, međutim, ne znači da će tim biti kompletan, jer su zbog povišene temperature Marko Podraščanin, Saša Starović i Bojan Janić propustili treninge, te su njihovi nastupi pod znakom pitanja.
– Duga putovanja su ostavila posledice na trojicu igrača, ali ne smemo da dozvolimo da nas to omete. Rezultati Francuske nas obavezuju da i mi moramo da postignemo ove dve pobede. To bi bio dobar korak ka fajnal siksu i verujem da smo svi spremni na to. Siguran sam da će nevolje biti zaboravljene sa našim pobedama, jer pamtiće se samo rezultati – istakao je reprezentativac Srbije Dejan Bojović.
Susret Srbije i Venecuele u drugom vikendu biće prva međusobna utakmica ovih ekipa u okviru Svetske lige. Zanimljivo je da su dva rivala do sada igrala samo jednom, na Svetskom kupu u Japanu 2003.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari