U kojim segmentima igre je najviše napredovao Janik Siner? 1epa11576353 Jannik Sinner of Italy returns the ball to Christopher O'Connell of Australia, during their third round match of the US Open Tennis Championships at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 31 August 2024. The US Open tournament runs from 26 August through 08 September. EPA-EFE/CJ GUNTHER

Kada je došao na Ju-Es open, očekivalo se da ga oduva uragan doping afere čiji je glavni negativni junak.

Prvi meč je tako i počeo, izgubio set od Mekenzija Mekdonalda, ali se odmah potom popravio. Janik Siner je naredne dve runde veoma lako dobio i sada donekle već može reći da možda onu najveću krizu prebrodio.

Jer najteže je izdržati početak, kada se lavina kritika obruši i gde god pogledate, svi su protiv vas. Sada je lakše, cela priča polako odlazi u drugi plan, a pobede se gomilaju i vraćaju samopouzdanje, piše Sport Klub.

Doduše, tek sada na red dolazi oni pravi izazovi, protivnici iz samog vrha, ali Siner kaže da je spreman na sve što ga čeka u drugoj nedelju gren slema:

– Meč protiv Tomija Pola će biti veliki izazov za mene – najavljuje duel sa Amerikancem u osmini finala.- Mnogo je napredovao u poslednje vreme.

Amerikanac ima 27 godina, zauzima 14. mesto na svetu, a pred Vimbldon je na Kvinsu osvojio najveću titulu u karijeri. Ima nezgodan stil igre, stalno miksuje, ali i stalno napreduje. Siner vodi sa 2:1 u pobedama.

– Njegov tenis je veoma kvalitetan, pogotovo u Americi pred svojom publikom – nastavlja Italijan da analizira četvrtog ovogodišnjeg protivnika na Flašing Medouzu.- Svaki naš dvoboj je uvek bio veoma emotivan.

U vrhu je velika gužva, svi u prvih deset mogu da menjaju mesta posle Ju-Es opena, osim njega. Jedino je on siguran na broju 1. Kaže da zna recept za ostanak tu gde jeste.

– Ako želiš da ostaneš na vrhu moraš stalno da se popravljaš – objašnjava.- To rade i suparnici, i stalno te guraju do limita, a tada se najviše i napreduje. Nije uvek lako, ali takav je proces koji moraš da prođeš da bi bio najbolji. Često od trenera slušam stvari koje ne želim da slušam, ali znam da moram.

Veliki uspon koji ima u poslednjih godinu dana – od Toronta prošlogodišnjeg avgusta osvojio je Peking, Beč, Dejvis kup, Australijski open, Roterdam, Majami, Hale i Sinsinati – kaže da najviše duguje napretku u tri segmenta. Naravno, neko će odmah podsetiti na doping aferu i njen doprinos, ali to nije baš tako.

Jer, količina koju je Siner (nenamerno) uneo u organizam je toliko mala da nije mogla da utiče na poboljšanje njegove igre. Problem je u činjenici da je on imao specijalan tretman od nadležnih organizacija a ne u njegovom ponašanju – naravno pod uslovom da je sve što je objavljeno tačno. Njemu je progledano kroz prste kada drugima nije.

– Najviše sam popravio kretanje, potom kompletno fizičko stanje i servis, pogotovo drugi – nabraja Siner.- To mi bar moj trener Daren Kejhil uvek kaže. On odlično poznaje poziciju u kojoj sam i probleme koje nosi proces napredovanja.

Ako savlada Pola, a Danil Medvedev Nuna Boržeša, gledaćemo finale pre finala – već u četvrtfinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari