Mitar Mrkelafoto STARSPORT

Crveno-beli nisu kompletirali listu pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra kreću na drugi deo priprema koji će obaviti u Rusiji. Iako neće biti kompletni, nedostajaće reprezentativci Srbije (Spajić, Mijailović i Stojić) kao i internacionalci koji su imali obaveze u svojim reprezentacijama, za crveno-bele prijateljske utakmice sa Zenitom i ostalim takmacima imaće težinu.

Uprkos tome što je od kraja takmičarske 2023/24 dovedeno sijaset novih igrača, crveno-beli nisu završili sa kompletiranjem tima za narednu sezonu, naprotiv.

Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, poručio je da crveno-beli intenzivno tragaju za još jednim rešenjem na krilnoj poziciji i za alternacijom Šerifu Endijajeu.

– Trenutno tražimo igrača na poziciji krila. Kao i alternativnog špica. Ostali dolasci zavise od odlaska – najavio je Mrkela, poručivši da će In Bom Hvan biti sa ostalim saigračima na pripremama u Rusiji.

Nedavno se pojavila vest da je atinski AEK zainteresovan da angažuje Hvana, jednog od najboljih igrača Crvene zvezde u prošloj sezoni.

– O njegovom odlasku u AEK niko nije pričao. On će biti u avionu za Rusiju – jasan je bio Mrkela, podsetivši da je dogovor sa Hvanom da može da napusti ekipu ukoliko se bude pojavila adekvatna ponuda kluba iz lige petica.

Crvena zvezda ima kadrovskih problema, s obzirom na to da su povređeni igrači koji su nedavno dovedeni Puma i Seol.

– Povreda Seola je u završnoj fazi. Uskoro će moći da trenira sa ekipom. Puma isto ide sa nama. On bi mogao da nastupi u drugoj utakmici.

Reprezentativac Južne Koreje, na današnjem predstavljanju, ostavio je utisak fudbalera koji ne govori dobor engleski jezik, što bi moglo da predstavlja problem u elementarnoj komunikaciji sa saigračima i stručnim štabom.

– Imali smo već iskustva sa igračima koji ne poznaju jezik. On je u fazi učenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari