U martu sa Nemcima 1Foto: youtube FSS

Plan rada fudbalske reprezentacije Srbije postao je ekskluzivna informacija umesto da bude podjednako dostupan svim medijima.

Tako je juče Sportski žurnal pod etiketom „ekskluzivno“ objavio da će „orlovi“ u januaru imati turneju po Severnoj Americi, kao i da će u martu odigrati prijateljski meč protiv Nemačke. Potom su svi ostali mediji preneli ovu vest pozivajući se na izvor koji ju je objavio, iako je u pitanju servisna informacija koju bi FSS morao da podeli sa celokupnom javnošću. Međutim, ovako se po pitanju srpske „kuće“ fudbala još jednom pokazalo da je potpuno zatvorena za javnost čak i za protokolarne, servisne informacije poput toga kada će i s kim Srbija igrati prijateljske mečeve.

Tako je FSS preko posrednika objavio da će „orlovi“ krajem januara u Severnoj Americi igrati protiv Jamajke, Trinidada i Tobaga i Barbadosa. Bez zvanične informacije u vezi sa ovim mečevima ostaje da se pretpostavi da selektor Mladen Krstajić (ukoliko on bude vodio igrače na put) neće moći da računa na fudbalere iz inostranstva, pošto nije u pitanju zvaničan FIFA termin za prijateljske mečeve. Isto tako ostaje da se vidi kako će reagovati domaći klubovi koji su se često bunili kada im se igrači uzimaju tokom pripremnog perioda.

Što se tiče meča protiv Nemačke, on bi prema „ekskluzivnoj“ informaciji trebalo da se odigra u Gelzenkirhenu 20. marta, pet dana pre utakmice sa Portugalom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Srbija je poslednji put protiv „pancera“ igrala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi kada je pobedila 1:0 golom Milana Jovanovića. S obzirom na to da „orlovi“ u C diviziji Lige nacija nisu imali jake rivale, nema sumnje da će meč protiv Nemačke pokazati na kom se nivou srpski tim trenutno nalazi.

Sva pitanja Danasa bez odgovora

List Danas od završetka Svetskog prvenstva u Rusiji nije dobio odgovore ni na jedno od pitanja koja je uputio Fudbalskom savezu Srbije. Srpska „kuća“ fudbala od letos je odabrala da se obraća samo delu javnosti preko pojedinih (verovatno podobnih) medija, a ekskluzivitet na informaciju o rivalima u prijateljskim mečevima samo je nastavak neprofesionalnog ophođenja prema svima koji su zainteresovani za praćenje „orlova“ i rad Saveza.

Srbija na 29. mestu FIFA liste

Srbija će 2018. godinu završiti kao 29. reprezentacija sveta na FIFA rang-listi. Ovo je inače najbolji plasman „orlova“ još od 2011. godine kada su godinu završili na 27. mestu. Srbija je najbolji plasman od obnavljanja nezavisnosti (2006) imala 2009. godine kada je bila 19 na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari