U Medisonu bajka Niksa traje sve dok je fantastični Branson reditelj, Njujork deklasirao Indijanu (VIDEO) 1Foto: AP/Frank Franklin II

Plejmejker Njujorka predvodio „osakaćene“ Nikse do treće pobede u seriji sa Pejsersima (121:91).

Ni posle petog meča u seriji nije viđen brejk, s obzirom na to da NJujork pokazuje neverovatan vid otpornosti, uprkos tome što je tokom mečeva sa Indijanom ostao ali bukvalno „osakaćen“.

Džejlen Branson, i sam povređen, tačnije rovit, odigrao je još jednu fantastičnu simultanku tokom koje je zabeležio 44 poena i sedam asistencija.

Zbog odsustva povređenih Anunobija, Bogdanovića, Rendla i Robinsona trener Tibodo je morao da tokom serije sa Pejsersima proširi rotaciju i konkretniju šansu ukaže prekaljenom Burksu i Ačuvi i njih fvojica imali su veliki doprinos u trijumfu i novom vođstvu u seriji sa 3:2.

Malo ko je mogao da očekuje da će Niksi najdominantniju partiju odigrati u petom meču, nakon što su u četvrtom poraženi sa 32 poena razlike.

Ipak, Branson nije mislio drugačije, naprotiv. Odigrao je još jednu simultanku sa 40 plus poena, čak petu u ovosezonskom plej-ofu, što je raritet u istoriji NBA lige kojim se može pohvaliti još svega deset košarkaša.

Važno je istaći i da su Niksi ostvarili neverovatnu dominaciju na ofanziuvnom skoku. Čak 20 puta pokupili su loptu ispod protivničkog koša, napsram samo pet ofanzivnih skokova Pejsersa.

Impresivan u tom segmentu bio je Hartenštajn, nekadašnji centar litvanskog Žalgirisa, koji je duel završio sa čak 17 skokova, od kojih je 12 bilo u napadu.

Nešto veća neizvesnost bila je viđena smao sredinom trećeg kvartala kada je Tarner, vođen trenutnom inspiracijom, spustio razliku na sedam poena, ali su NIksi odmah uzvratili serijom 17:0 i povratka gostiju više nije bilo.

Pomenuti Alek Burks ispostavio se „iks faktorom“ sa 18 poena, koliko je postigao i Džoš Hart, dok je Majls Mekbrajd ubacio poena manje. Na poraženoj strani jedini vredan pomena bio je Paskal Sijakam sa 22 poena.

Naredni meč igraće se u Indijanapolisu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari