U NBA ligi još većaju kako da spasu "najskuplje" takmičenje na svetu 1Foto: EPA/ WU HONG

Čelnici NBA lige, prema saznanjima dobro informisanog novinara ESPN Adrijana Vojnarovskog, planiraju da se NBA sezona nastavi tokom juna pa možda sve do avgusta.

U junu su na programu i kvalifikacije za OI u kojima će učestvovati i Srbija i to kao domaćin turnira u Beogradu. Ako se NBA liga zaista bude igrala preko leta, to skoro izvesno znači da Srbija neće moći na kvalifikacionom turniru da računa na svoje NBA zvezde. Srbija će biti domaćin turnira od 23. juna, a igraće u Grupi A sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom.

Dve najbolje selekcije će se plasirati u polufinale i ukrstiti sa dva najbolja tima iz Grupe B u kojoj su Italija, Portoriko i Senegal, a samo pobednik turnira ide na OI u Tokiju.

Čelnici NBA lige pripremili su nekoliko opcija za nastavak sezone kada prođe pandemija korona virusom. Navodno se raspravlja o tri glavna scenarija za rasplet ove situacije. Prva je da se proglasi kraj sezone, ako događaji odu u pravcu da ne može da se igra.

Druga mogućnost je da se u nekom trenutku sezona nastavi ali bez prisustva publike. I konačno, ukoliko bi se uslovi za odigravanje utakmica pojavili kasno za nastavak regularne sezone, odmah bi startovao plej-of uz prisustvo gledalaca.

Kako sada stvari stoje, po najboljem scenariju igrači će na parkete tek sredinom juna. U tom slučaju, ligaški deo sezone bi bio završen i krenulo bi se od prvog kola plej-ofa, dakle, po trećoj opciji.

Još uvek nije zvanično saopšteno ali je izvesno da bi se u tom slučaju trenutni plasman uzeo kao konačni i da bi ekipe plasirane od prvog do osmog mesta po konferencijama, po poznatom ključu, igrale u plej-ofu.

U KK Partizan stranci ostaju

Zaposleni u KK Partizan do daljeg rade od kuće, dok su sve aktivnosti, poput treninga ili teretane – zabranjene za sve igrače, koji na parket neće minimum do 11. aprila. Stranci najverovatnije ostaju jer nove mere povodom vanrednog stanja u Srbiji propisuju da bi po povratku morali u karantin od 14 do 28 dana, što bi značilo da još dve dodatne nedelje ne bi mogli na treninge. Jedino je Žanis Pejners posle reprezentativne pauze otputovao u rodnu Letoniju kako bi sanirao povredu, ali sada ne može da se vrati u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari