U Partizanu svesni jačine Malatijaspora, slave što neće opet jurišati na "bunker" 1Foto: STARSPORT

Mestu u grupnoj fazi Lige Evrope nada se još 72 klubova sa svih strana Starog kontinenta i među njima samo jedan srpski – Partizan, nakon što je odradio posao protiv neukog velškog Konahs Kia i zakazao dvomeč sa turskim Malatijasporom.

Ni sledeći rival ne pripada visokoj fudbalskoj klasi, ali dolazi iz jakog prvenstva, ima ozbiljne ambicije i određene adute, pa će crno-beli morati da odigraju mnogo bolje nego protiv (s četiri gola u dve pobede) precrtanog poluamaterskog tima da bi nastavili put ka ovom UEFA takmičenju. I, posle jedne sezone pauze, na jesen opet imali utakmice četvrtkom.

Trener Savo Milošević želeo je preko Ljubljane do plej-ofa kvalifikacija, međutim moraće sa ekipom u Malatiju, pošto pre toga ugoste rivala s ofanzivnim apetitima, pa teško da će se golman i zadnja linija crno-belih dosađivati kao što je bio slučaj u prethodnih 180 minuta. Verovatno ni ofanzivni deo ekipe neće imati toliko puno prostora i vremena za šanse, još manje za njihovo često promašivanje.

– Idealno bi bilo da polako podižemo formu. Ovog puta je bilo malo bolje nego u Velsu, nadam se da će u nedelju protiv Mačve biti još bolje, pa onda u četvrtak da budemo ozbiljni ako želimo dobar rezultat – kaže šef struke kluba iz Humske.

Mada je bio zadužen za njenu distribuciju u završnici akcija, Sejduba Suma bio je retko u kontaktu s loptom u prvom poluvremenu, da bi najskuplje plaćeni igrač u istoriji crno-belih u nastavku s dve asistencije, više trčanja i nuđenja saigračima znatno popravio utisak.

– Teško je igrati protiv timova koji samo stoje pozadi i brane se, ali sačekali smo ih da se umore u drugom poluvremenu, a onda je naš kvalitet došao do izražaja. Već u četvrtak očekujem drugačijeg rivala i utakmicu. Spremni smo za Malatiju.

Poput veziste iz Gvineje Bisao i centarfor Ognjen Ožegović je po nalogu trenera vraćen sa pozajmice, dobio minutažu u drugih 45 minuta i iskoristio ih za gol.

– Posle pravi ragbi ekipe, sposobne samo da se bije, gazi i pljuje, dolazi nam pravi fudbalski tim. Malatija je jak klub, imaju para, dobre strance. Kod kuće ćemo pokazati zube, napuniti stadion i probati da već u prvom meču rešimo prolaz.

Čuvar mreže i kapiten Vladimir Stojković raduje se što ofanzivni blok „parnog valjka“ neće opet mora da probija tuđ „bunker“.

– Malatija je preozbiljna ekipa, sasvim drugačija od ratobornih Velšana, potpuno nezainteresovanih da igraju fudbal. Ni naša igra neće biti ista.

I Saša Zdjelar očekuje više posla za sve, pa i za sebe u ometanju rivalskih akcija.

– Turci igraju otvoreniji fudbal, pratio sam ih i mislim da su jaka ekipa. To će nam odgovarati – jedan od zadnjih veznih „zakucanih“ u startnoj formaciji 4-2-3-1 prenosi opšte uverenje u Partizanovom taboru.

Dete za velike domete

Ko je propustio decembarsku utakmicu sa Radom i seniorski debi maloletnog napadača Filipa Stevanovića, ostao je zatečen hladnokrvnošću 17-godišnjeg junoše prilikom dribling varanja Konahsovog defanzivca, lake egzekucije i lepog udarca ovog četvrtka. Dok mu je trener Milošević iste večeri predvideo veliku evropsku karijeru, uveren da će se ulaganje u bivšeg petlića, pionira i kadeta iz klupske škole jednog dana mnogostruko vratiti.

– Zadesila me prilika koju sam morao da iskoristim – kratko je objasnio mali Filip.

U prodaji karte za četvrtak

Od petka putem Tiketlajna, a od ponedeljka i na blagajnama stadiona, mogu se kupiti ulaznice za meč sa Malatijom i to za: 600 (južna tribina), 800 (bočni delovi Istoka i Zapada), 1.000 (centralni delovi Istoka i Zapada) i 3.000 dinara (lože). Meč se igra u četvrtak, od 21.00. Važiće sezonske karte.

Bez navijača na Mačvu

U predigri prvog duela sa turskim timom, Tošić, Ostojić, Šćekić, Sadik i ostali će u nedelju igrati za bodove u Linglong Tajer Superligi. Na domaćem terenu, ali pred pustim tribinama, jer crno-beli protiv Mačve u trećem kolu odrađuju suspenziju stadiona u Humskoj iz prošle sezone. Zbog ekscesa „grobara“, naravno.

Promocija Japanca Asana

Malo posle eliminacije Konahs Kia u Beograd je stigao Takuma Asano, dan posle obavio obavezni lekarski pregled i završio potrebnu papirologiju, dok će u subotu srpskim medijima objasniti okolnosti transfera iz engleskog Arsenala. Odnosno zašto je posle pozajmica u Štutgartu i Hanoveru izabrao trogodišnji ugovor sa našim klubom. Japanski ofanzivni vezista ima 24 godine, 18 mečeva i tri gola za reprezentaciju svoje zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari