Previše paradoksa, dnevnopolitičkih igara i nelogičnosti u priči „Đoković u Australiji“

U početku beše teniski turnir

Ostavite komentar


  1. Bez ikakve potrebe Đoković je sam sebi napravio problem time što se nije vakcinisao. Njegovo pravo. Ali da pokuša da izigra odluku države Australije nije njegovo pravo. To je bahatost. I nije neki poseban tretman prema njemu jer se u istom hotelu nalazi i češka teniserka. Jedino je čudno da njegova porodica ne traži pomoć države kojoj plaća porez – Monako i ne organizuje proteste u toj istoj državi.

  2. u jednim novinama citalac je pre par dana napisao komentar slican ovome: zdravi ne mogu da igraju – samo vakcinisani!
    mislim da je to daleko najbolji komentar koji opisuje nastalu situaciju.

  3. Jednim recju, namestili mu celu stvar.
    Ovi koji i dalje ne shvataju ovu ,,papirolosku ujdurmu“ Australije neka procitaju tekst jos jednom.

  4. Novak NIJE BIO BOLESTAN OD COVIDA u zadnjih 6 meseci i to se lako može dokazati. Njegove potvrde ako ih je priložio su lažne. A mi se krijemo od istine jer nam se ne sviđa.

  5. Za sada jedini komentar u štampi, i domaćoj i stranoj, koji navodi očigledno. Novaku je nadležni organ dao dozvolu za ulazak u Australiju, ali su mu na granici rekli dozvola ne važi. Vakcina nije tema rasprave, tema je nesposobnost australijske birokratije.

  6. Najbolje tekst na ovu temu na svim portalima.
    Svi treba prvo dobro da procitaju ovaj tekst, pa tek onda da daju komentare.

  7. Za Zaludu pricam:
    Zasto su mu onda dve nezavisne komisije odobrile izuzece? Da li su i one mozda lazne?

  8. Vučić mora da prizna da su sankcije Dodiku i njegovima pokrenule i Britanske sankcije Srbiji, a preko Đokovića vidljivo. Još nevidljive sankcije su i pojedinim Srbijanskim (Vučićevim) biznismenima u Londonu su već nagovještene. Đoković je samo kolateral, Čehinja takođe, a sankcije već osjećaju i pojedinci iz Mađarske i iz Poljske.

  9. Izuzetno precizan i jasan tekst.
    Ovde nema šta se doda ili oduzme.
    Hvala Vam.

  10. Bilo da dobije vizu ili ne, treba da nađe dobre advokate i da tuži AO, Australiju, birokratiju….i da ih odere.
    A AO bez njega je palanački panađur (Ljubodrag Stojadinović).

  11. Treba, nadam se i da hoće, tužiti Australiju, otkazati gostoprimstvo diplomatama, zatvoriti i na ime štete konfiskovati ambasadu Australije a zaposlene prebaciti u neki od imigrantskih kampova. Goste iz Australije ne dirati jer „obični“ ljudi nisu krivi za ponašanje džukela iz administracije.

  12. Posle ovog korektnog teksta svaki komentar koji ide u pravcu “ Djokovic nije vakcinisan, antivakser itd“ , govori samo o ostrascenosti , nerazumevanju, zlobi…

  13. Ako smo sahranili istrazivacko novinarstvo, ovaj kvalitetan clanak pokazuje da jos ima smisla boriti se za objektivno informisanje.

  14. Nema dileme da su jedva čekali da mu napakoste i nanesu zlo koristeći ograničenost zakona i pravila po kojima i njihova kraljica mora imati vizu da uđe u Australiju!
    Verujem da će Nole izaći kao pobednik,jak je, izdržaće.
    Ali ceo slučaj potvrđuje sumnje da u tenisu mnoge stvari nisu regularne,nisu normaln.

  15. Bravo za Zorana Pavića! Kao i na druge teme. Hladne glave, odmerena i precizna analiza cele situacije.

  16. Novak je filozof ( ne samo najbolji teniser svijeta) i to prihvataju mnogi, ali ako hohce po svojoj filozofiji, onda mora da zna da u svakoj drzavi postoje pravila i zakoni koje ta drzava uredjuje. Dakle, nje se vakcinisao – ne treba nikoga provocirati, a najvise sebe kompromitovati, nego savij usi i suti u svom Monte Karlu, koji je trebao d aorganizuje porteste. Novakov otac je izblamiraio i sebe, a najvise Novaka, svojom bahatoscu.

  17. Vratimo im preko Rio Tinta.Ne bi se čudio da su i oni umešali ovde svoje prste.

  18. Ipak ostaje stacka da je on odbijao da se vakcinise dobio je papire i posle su iskoristili njega za politicke poene.Da je bio vakcinisan putovanje bi mu bilo mnogo lakse i lakse bi se kretao ali on je odlucio tako i dao im ulaz.

  19. Jako stura analiza bez ijedne reci i o drugoj strani koja je podjednako kriva za cirkus koji je nastao a to je Djokovicev otac koji nema pojima kako treba reagovati u ovakvim situacijama.
    Dakle 2 su krivca najveca ovde Australija i Djokoviceva familija.

  20. Ne sudite dok nemate sve cinjenice… Da li je dobio odobrenje od 2 komisije iz Australije ? DA. Da li je dobio odobrenje da udje u Australiju pa je tek onda krenuo na put ? DA. Da li su pravila u toku njevog leta odjednom promenjena ? DA. Kome nije jasno neka procita tekst jos jednom… Odlican tekst.

  21. Najveci paradoks je da ako je Novak imao koronu nije bio u karantinu. Isao je na primanje markice sa njegovim likom, setao gradom, igrao tenis s decom. Kao dokaz postoje fotografije dnevnih medija iz druge polovine decembra. Dakleako je imao koronu svesno je sirio virus svojim sugradjanima. Vrlo neodgovorno. Iako licno mislim da nije imao koronu.

  22. @yoko-ovo-ono: Za mnoge zemlje je slicno. Primera radi: za Ameriku mozes da imas turisticku vizu i carinik ima pravo da te vrati iz bilo kog razloga cak nevezano za koronu.

  23. Bez validne vize ne moze se uci u avion za zeljenu destinaciju. Po sletanju prolazi se carinska kontrola, carinik samo odobrava ulazak, stavlja pecat sa datumom i mestom ulaska na teritoriju odredjene zemlje. Cista formalnost. Zamislite da carinski sluzbenici na aerodrumskim salterima odredjuju ko ce proci?!

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.