U portugalskom fudbalu ponovo pokazan beli karton: Karton koji ne kažnjava već nagrađuje (VIDEO) 1Foto: Pixabay/derJani

Beli karton, karton koji ne kažnjava već nagrađuje, pokazan je i u portugalskom muškom fudbalu.

Zaslužio ga je igrač koji deli i ime i profil svog delovanja na terenu s proslavljenim brazilskim levim bekom Robertom Karlosom, ali ima karijeru ni približnu nekadašnjoj zvezdi madridskog Reala.

Na meču pete lige između Uniao Montemora i Alkasovense Roberto Karlos, junak ove priče, igrač Montemora, došao je u sjajnu šansu za gol. U tom trenutku njegov tim je vodio s 2:0 i on je mogao da dokrajči protivnika. Umesto da učini ono što bi učinila ubedljiva većina, prevladala je njegova empatična strana. Stao je.

 

Proradila mu je fudbalska savest jer je loptu za priliku dobio kao poklon suparničkog halfa, koji se najednom pod bolovima sručio na zemlju. Sudija je zbog sportskog ponašanja za primer pokazao Robertu Karlosu beli karton, a ovaj je još i poturio rame da povređenog protivnika izvede s igrališta.

Prvo pojavljivanje ove novotarije viđeno je prošle sezone u četvrtfinalu portugalskog kupa za fudbalerke kada su se na Luzu u Lisabonu sastali ženski timovi ljutih rivala Benfike i Sportinga. U finišu prvog poluvremena nekome je pozlilo, a u pomoć su pritekla medicinska osoblja oba tima. Od žene koja je bila glavni sudija zaslužili su beli karton, a od publike gromki aplauz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari