Tek što je spuštena zavesa na Evropsko prvenstvo za košarkašice do 18 godina, na kojem su naše juniorke osvojile prvo mesto, u Novom Sadu danas počinje Svetsko prvenstvo u istom sportu, ali za košarkaše do 19 godina.
Na šampionatu će se takmičiti 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe.

Tek što je spuštena zavesa na Evropsko prvenstvo za košarkašice do 18 godina, na kojem su naše juniorke osvojile prvo mesto, u Novom Sadu danas počinje Svetsko prvenstvo u istom sportu, ali za košarkaše do 19 godina.
Na šampionatu će se takmičiti 16 ekipa, raspoređenih u četiri grupe. Titulu svetskog prvaka brani reprezentacija Australije, koja je trijumfovala na poslednjem SP 2003. u Grčkoj.
Reprezentacija Srbije je u Grupi B, uz reprezentacije Malija, Kine i SAD. U Grupi A su Litvanija, Brazil, Liban i Francuska, Grupu C čine Nigerija, Turska, Australija i Kanada, dok su u Grupi D Argentina, Portoriko, Španija i Južna Koreja. Posle utakmica u grupama, tri prvoplasirane ekipe prolaze u drugu rundu.
Srbija u prvom kolu igra sa Kinom (danas, 18.00), u drugom kolu protivnik će nam biti Mali (sutra, 18.00), dok će se u poslednjem kolu u grupi sastati sa SAD (subota, 18.00).
Na spisku selektora Srbije Miroslava Nikolića su Krsto Bjelica, Velibor Buha, Marko Čakarević, Slaven Čupković, Petar Despotović, Slobodan Dunđerski, Mladen Jeremić, Ivan Jovanović, Dušan Katnić, Marko Kešelj i Marko Krstić.
Pozvani su i Milan Mačvan, Boban Marjanović, Stefan Marković, Ilija Pavković, Bojan Radetić, Miljan Radisavljević, Miroslav Raduljica, Aleksandar Radulović, Danilo Šibalić, Stefan Sinovec, Stefan Stojačić i Stefan Živanović.
Nikolić još nije saopštio konačan spisak reprezentativaca, pošto su se tokom priprema povredili Marko Kešelj, Milan Mačvan i startni plejmejker Stefan Marković.
– Od trojice povređenih startera najteža situacija je sa Markom Kešeljom. Njegovo učešće je pod velikim znakom pitanja. Plejmejker Stefan Marković ima nešto blažu povredu skočnog zgloba, a u najboljoj situaciji je Mačvan. Došli smo u poziciju da od favorita za medalju, teško prođemo grupu. Sa njima trojicom i bez njih, srpska reprezentacija nije ista – kaže Nikolić. Sve utakmice na šampionatu igraće se u velikoj sali Spensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari