U Realu "mirno more", bez promena na klupi 1Foto: STARSPORT

Mateo Ćus dobio podrčku vodećih ljudi u klubu da nastavi sa svojim poslom.

Pre dve godine čekalo se samo da Partizan, posle vođstva 2-0 u pobedama, nokautira Real Madrid, pa da uprava sladostrasno uruči otkaz Mateu Ćusu.

Pisalo se u to vreme da je sve spremno za imenovanje Serđa Skariola, kao i da su svi pripremni razgovori već bili obavljeni sa aktuelnim selektorom Španije.

Ipak, rezultatski veleobrt u seriji sa crno-belima (3-2) potom i osvajanje Evrolige, doveli su do toga da su vodeći operativci morali sami sebe da demantuju i da čestitaju nedovoljno iskusnom stručnjaku na sjajnim rezultatima.

Ovoga leta je Ćusu pozicija neuporedivo bolja, uprkos porazu u finalu Evrolige od Panatinaikosa, osvajanjem prvenstva Španije nastavio je sa kontinuitetom dobrih rezultata, samim tim stekao i kredit da mu klub ponudi nastavak saradnje.

Naslednik Pabla Lasa na klupi Madriđana, prihvaito je ideju da nastavi sa svojim radom u naredne dve godine, potpisavši novi ugovor sa Realom.

Od momenta kada je 2022. dobio šansu da bude šef struke, Ćus je sa Realom osvojio Evroligu 2023. kao i duplu krunu u domaćim okvirima ove sezone.

Osim toga, proglašen je za trenera godine Evrolige za prošlu sezonu.

Radeći kao asistent kod Lasa od 2014. do 2022. godine, osvojio je još 19 trofeja, uključujući trijumfe u Evroligi 2015. i 2018. godine.

Real je prethodno zvanično produžio ugovor sa Mariom Hezonjom do kraja sezone 2028/29, a doveden je i Andres Feliz iz Huventuda na tri godine.

Naredni korak bi trebao da bude novi ugovor za Valtera Tavaresa, koji je, faktički, već pripremljen i dogovoren.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari