U Splitu sve spremno za feštu: Ivan Rakitić oblači dres Hajduka 1 EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Sve formalnosti za ozvaničenje saradnje su otklonjene i uskoro će nekadašnji as Barselone i Sevilje kreirati igru „Bilih“.

Na početku je delovalo da će to biti samo još jedan običan flert između Splićana i velikana hrvatskog fudbala, međutim kako je vreme prolazilo informacije koje su dolazile iz Dalmacije nagoveštavale su sve realniju mogućnost da se tako vredan dolazak i ostvari.

Nakon što je raskinuo ugovor sa Al Šababom, Ivan Rakitić stekao je sve uslove da se preseli u Split. Fabricio Romano, jedan od najuticajnijih fudbalskih insajdera na svetu, danas je objavio detalje buduće saradnje nekadašnjeg člana Barselone i Sevilje i hrvatskog velikana koji već dvadeset godina čeka na osvajanje domaće titule.

Nikola Kalinić u ulozi sportkog direktora, ali i Đenaro Gatuzo kao šef struke, odigrali su važne uloge prilikom pregovora sa dugogodišnjim reprezentativcem Hrvatske koji bi u ekipi trebalo da se priključi Marku Livaji, najomiljenijem fudbaleru kod navijača „Bilih“ ali i nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Ivanu Perišiću, koji je sličan potez povukao pre nekih šest meseci.

Njih dvojica igrali su sa Hrvatskom finale Svetskog prvenstva 2018. godine i iako su u 35, odnosno 36. godini života sigurno će imati šta da ponude najstrastvenijim pristalicama Hajduka.

Ivan Rakitić je sa Barselonom osvojio LIgu šampiona, a u dresu Sevilje je dva puta bio najbolji u Ligi Evrope.

Rođen je i odrastao u Švajcarskoj, fudbalski ponikao u Bazelu, trebalo bi da sa Splićanima potpiše ugovor do 2026. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari