U Splitu sve spremno za veliku feštu, Ivan Rakitić stiže na Poljud 1 EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Hajduk blizu dogovora sa proslavljenim hrvatskim fudbalerom.

Sportske novosti pišu da Rakitića od dolaska u Hajduk deli samo raskid ugovora sa Al Šababom, koji je gotovo izvestan.

Đenaro Gatuzo, novi trener Bilih, najavio je prethodnih dana da očekuje da ekipu uskoro pojačaju proverena fudbalska imena. Iako se u javnosti dugo spekulisalo o tome da bi u Split mogao da se preseli Edin Džeko, po svemu sudeći tome je najbliži Ivan Rakitić.

Kako pišu hrvatski mediji, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, i as Barselone i Sevilje, spreman je da se odrekne popriličnog novca kako bi raskinuo ugovor sa Al Šababom, u kojem se nije najbolje snašao, tačnije, koji nije zadovoljio njegove kriterijume, pre svega profesionalne.

Rakitić je prethodno utanačio sve finansijske detalje u vezi sa ugovorom koji bi trebalo da potpiše sa Hajdukom, a veliku ulogu tokom pregovora imao je Nikola Kalinić, nekada proslavljeni hrvatski fudbaler, koji je poslednju profesionalnu sezonu upravo odigrao u Hajduku, pre nego što je prešao na funkciju sportskog direktora.

Rakitiću će biti potrebno dosta vremena da dostigne takmičarsku formu, s obzirom na to da je poslednji meč odigrao 27. maja. Hajduk će pokušati ove sezone da se prvi put, posle 14 godina, plasira u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, dok je krajnji cilj da osvoji domaći šampionat, u kojem trofej nije podigao pune dve decenije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari