U šta su se izrodili fudbalski derbiji večitih rivala Zvezde i Partizana?

Dva sata dosade i "horora"

Ostavite komentar


  1. Pretvorila se u narko mafijasku zurku sa bakljadom. Njih fudbal ne interesuje. Pogledajte kosarkaske utakmice,na jednoj vidim gospodin ladno pusi cigaretu na tribini. Ja nisam mogao da verujem u hali se pusi??! Ovo je sve sem sporta.

  2. Kakva se ovde velika laz nasla u tesktu; “funkcioneri nevoljno suruju sa njima”??? Pa “funkcioneri”, partije druga Tita, kasnije njegovi sledbenici, su stvorili uz pomoc sluzbe bezbednosti, tj. udbe, navijacke vodje, onakve kakve imamo u poslednjih 30 godina. Najpoznatiji je udbin prepad na sever Marakane kada su crnogorskog komunistu i udbasa nametnuli uz pistolje i automatsko oruzje navijacima Zvezde. Posle se doticni lazno predstavljao kao srpski nacionalista, pa cak i kao vodja dok udba nije shvatila da bi mogli jos vise srpstvo da oblate sa njim, pa mu dali drugi klub sa vise srpskim imenon – Obilic, i naravno prakticnim zadatkom da slucajne nekome ne dozvoli da pomene zrtve komunistickog terora sahranjene ispod ova dva fudbalska terena; Obilic i Sindjelic. Zlo je mnogo starije od devedesetih”. Devedesete su samo posledica crvenog blagostanja!

    1. Pa, naravno da je za SVE kriv Tito! Za sve pobede? Mirne stadione? Uzivanje u igri? Decu na tribinama? Najgori su oni koji su se iz „komunjara“ presvukli u … sto god to bilo. Pa zarad SVOG pranja savesti izmisljaju gluposti. Sram vas bilo.

    2. Ti nemas pojma sta je bilo pre devedesetih, jer verovatno nisi ni bio rodjen. Ostavi kritiku tog vremena onima koji su ziveli u to vreme i koji znaju kako je tadasnja drzava bila organizovana. A sto se ticalo fudbalau u to vreme bili smo postovani kao fudbalska nacija i zgrazavali se nad divljanjem navijaca u Velikog Britaniji. U medjuvremenu Tacerka je iskorenila divljake a mi ih zapatili i poceli da ih glorifikujemo kao deo nacionalnog folklora uz podrsku politicara.

  3. To i nije bila utakmica. Aktivne igre možda manje od 10 minuta. Sve ostalo je jad i beda. Bolje igraju amateri iza zgrade, u balonima, na igralištima i poljanama oko Beograda. Kakvi su to fudbaleri, neprecizni pasovi. Posed lopte dva tri pasa, grupisanje na jednoj četvrtini terena, kao kokoške kada pojure za prosutim semenjem, a o faulovima primitivizmu… to se podrazumeva. Izigravanje izgaranja na terenu. Pa jel gledaju ti fudbaleri englesku ligu. To je nivo. Ja bih im za kaznu svaki dan puštao po osam sati snimke drugih liga. Nikad fudbal u Srbiji nije bio na smešnijim i žalosnijim granama. Eto da ne pišem više. Sramota, važno je istetovirati se a fudbal pa fudbal je samo sredstvo dobre zarade za malo truda i to fizičkog, mentalnog to sigurno nije, jer nemamo inteligentne igrače. Tu je problem. Pozdrav.

  4. Bahata Srbija,Vlast bahata, sve od skole do univerziteta,od ustanove do ustanove isto takva. Sto bi fudbal bio drugaciji.

  5. Derbiji su za dilere psihoaktivnim supstancama praznik za biznis. Najveći obrt sredstava je za vreme derbija. Valjda derbiji tome i služe.

  6. Da li ce neko strucno, iskreno i u skladu sa opstim interesom gradjana izanalizirati danasnji fudbal (a i druge sportove) i predloziti mere? Izgleda da takvog nema u Srbiji a postojece stanje izgleda odgovara onima koji su za to odgovorni. Kad pogledam neki prenos iz Spanije, Engleske i sl iznenadim se kad u publici vidim razdragana lica starih,mladih, dece pa cak i one najmladje. Dosli ljudi da gledaju sport i da se zabave…A kod nas sve sami huligani u publici.Kada sam poslednji put bio na jednoj utakmici Partizana osecao sam se ugrozenim okruzen huliganima u crnim majicama koji masu crnim zastavama. Vise mi ne pada na pamet da idem.Tu ima svega osim sporta.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.