U susret Ju-Es openu: Đoković ima sve 23 pobede na grend slemu protiv kvalifikanata 1Đoković i Rune na Ju-Es openu 2021. Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

I na trećem od četiri turnira za grend slem ove godine Novak Đoković startuje susretom s teniserom koji je prošao sve tri prepreke u kvalifikacijama.

Prvi protivnik na Ju-Es openu biće mu 34-godišnji Radu Albot, koji na svetskoj listi zauzima 138. mesto i jedini je moldavski igrač među 600 vodećih.

Đoković, drugi „reket“ sveta i drugi nosilac u Njujorku, s njim sreće prvi put.

Srpski as svakako igra prvog dana, u ponedeljak uveče ili u utorak ujutro po našem, a raspored će biti objavljen naknadno.

Ako olimpijski šampion, važeći prvak Flašing Madouza, opravda ulogu potpunog favorita, sastaće se u drugom kolu s pobednikom meča Lasla Đerea, koji je na 100. mestu četvrtoplasirani srpski igrač, i Nemca Jan-Lenadra Štrufa (36. mesto).

Đoković na četiri najveća turnira svog sporta ima sve 23 pobede u duelima s rivalima koji su prebrodili predtakmičenje, a i svih sedam kada se s njima nadmetao u prvom kolu.

Ove godine je na početku ausrtralijskog opena u Melburnu savladao hrvatsku nadu Dina Prižmića sa 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4, a na Vimbldonu Čeha Vita Koprivu sa 6:1, 6:1, 6:2.

Na Ju-Es openu se dvaput prethodno sreo s kvalifikantima u prvom kolu.

Irac Konor Niland mu je predao u drugom setu 2011, a Danca Holgera Runea je pobedio 2021.

U istoriji američkog opena samo jednom se desilo da kvalifikant savlada igrača koji je bio među trojicom vodećih na listi.

Na poslednjem turniru u prošlom veku, 2000, Australijanac Vejn Arturs je iznenadio drugoplasiranog Brazilca Gustava Kuertena s 4:6, 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:1).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari