Novaku Đokoviću i Jeleni Janković u trećem kolu turnira u Indijan Velsu pridružila se i najbolja srpska teniserka Ana Ivanović. Prvi nosilac na Pacifik lajf openu je tu stigla mnogo teže nego što se očekivalo. Poprilično problema joj je zadala rumunska teniserka Raluku Olaru, pa je Ivanovićevoj za pobedu trebalo tri seta, odnosno sat i 55 minuta igre – 2:1 (6:1, 5:7, 6:0).

Novaku Đokoviću i Jeleni Janković u trećem kolu turnira u Indijan Velsu pridružila se i najbolja srpska teniserka Ana Ivanović. Prvi nosilac na Pacifik lajf openu je tu stigla mnogo teže nego što se očekivalo. Poprilično problema joj je zadala rumunska teniserka Raluku Olaru, pa je Ivanovićevoj za pobedu trebalo tri seta, odnosno sat i 55 minuta igre – 2:1 (6:1, 5:7, 6:0). Naša teniserka je odlično počela meč protiv perspektivne rumunske tinejdžerke i odmah na startu napravila brejk i povela sa 3:0, dok je Olaru uspela da osvoji samo gem. U drugom setu bilo je daleko neizvesnije. Obe teniserke su čuvale servis sve do rezultata 5:5, kad se ušlo u neizvesnu završnicu. Rumunska teniserka uspela je da napravi brejk u ključnom 11. gemu i povede sa 6:5. Nakon toga, Olaru je sigurno servirala, pa je i izborila izjednačenje.
To je i bilo sve što je Ivanovićeva dopustila svojoj rivalki. Sjajnom igrom, sa odličnom realizacijom prvog servisa (76%), prva nositeljka turnira tri puta je oduzela servis Rumunki i završila treći set, a samim tim i meč, bez izgubljenog gema. Meč trećeg kola Ana Ivanović će igrati danas, a protivnica će joj biti Italijanka Tatjana Garbin, koja je sa 2:0 savladala Amerikanku Vaniu King. Ivanovićeva je, do sada, dva puta igrala protiv Garbin i oba puta pobedila – 2005. u Torontu sa 6:2, 7:6, a potom ubedljivo na Australin openu ove godine 6:0, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari