U Zaječaru održan prvi memorijalni turnir u odbojci u čast Dragana Kuzmanovskog Kuze 1Foto: Milena Ilić

Tokom vikenda u Sportsko-rekreativnom centru “Kraljevica“ u Zaječaru održan je prvi memorijalni turnir u odbojci u čast Dragana Kuzmanovskog Kuze.

Učestvovale su ekipe OK Timok, OK Pirot, OK Topličanin, OK Majdanpek, OK Viner, OK Zaječar i OK Volejbortim.

U hali na Kraljevici prisutnima se obratio gospodin Davor Marušić, koji je govorio o Draganu Kuzmanovskom Kuzi.

„Najpre da izrazim veliku zahvalnost Odbojkaškom klubu „Timok“ što su se setili da jedan odbojkaški turnir posvete Draganu Kuzmanovskom Kuzi.  Ja ne volim izraze kao što su najveći i najbolji u oblastima koje su posledica dara i talenta, kao što su umetnost i sport na primer, ali predanog rada često mukotrpnog, a Kuza je bio baš taj, voleo je odbojku i posvetio joj svoj život i stigao tamo gde se retko stiže, na sam vrh srpske odbojke. Od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi“. Sve što je radio predavao se tome maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe Timoka, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda“, rekao je Marušić.

Igračima i publici obratila se i Sanja Kuzmanovski, ćerka Dragana Kuzmanovskog, koja je otvorila turnir.

U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojio je ŽOK „Topličanin“ iz Prokuplja, drugo mesto pripalo je OK „Viner“ iz Bora, dok se na trećem mestu našao OK „Timok“ iz Zaječara.

Najbolji među dečacima takođe bili su, odbojkaši Timoka iz Zaječara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari