U Zvezdi se ništa bitno ne menja 1Foto: Starsport

Uspela je Crvena zvezda da trijumfom nad Borcem od deset poena razlike anulira minus sedam iz Čačka (84:74) i tako se vrati na čelo grupe

A, Milenko Topić debitovao je na klupi crveno-belih, posle smene Dušana Alimpijevića, na željeni način, međutim da mu je zaista žao što je došlo do razlaza između Zvezde i mladog stručnjaka, pokazao je podeljenim impresijama nakon meča sa Čačanima.

– Kao što ste videli, teška utakmica i težak period za nas. Od tog finala i ABA lige još se tražimo i ne možemo da se vratimo na pravi kolosek i na partije koje smo pružali ranije – samokritičan je bivši reprezentativac naše zemlje.

Topić je u startnih pet šansu ukazao Feldinu, Ročestiju i Laziću, ali je prava rešenja u spoljnoj liniji pronašao u igračima sa klupe; pre svih Davidovcu (16p) i Dobriću, koji je sa 17 poena bio najefikasniji igrač u redovima crveno-belih.

– Ostali smo bez našeg trenera. Imali smo samo par dana da smislimo šta ćemo i kako ćemo, ništa se bitnije nije promenilo. Bilo je oscilacija u igri, pogotovo u trećoj četvrtini, kada smo u nekoliko minuta primili lagane poene iz iste akcije, gledaćemo da to ispravimo u narednom periodu, da smanjimo te ‘prazne’ minute i da postavimo odbranu na viši nivo – locirao je Topić goruće probleme u igri Zvezde.

Novi trener Crvene zvezde, praktično debitant u 50. godini života, uvideo je i pozitivne segmente, pre svega sa aspekta motivacije i mentalne pripremljenosti, nakon smene Dušana Alimpijevića.

– Raduje energija, agresivnost koju su pokazali igrači, svi do jednog. Niko nije odustajao, niko se nije predavao i ono što raduje posebno je broj skokova koje smo napravili u odnosu na prošlu utakmicu, u kojoj smo bili inferiorni u tom segmentu. Imali smo i dosta asistencija i bolji protok lopte – pohvalio je Topić Ročestija i Čovića, koji su ostvarili po četiri uspešna dodavanja, dok je Feldin imao tri asistencije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari