Ubedljiv start košarkaša 1Strateg prve olimpijske pobede samostalne Srbije: Aleksandar Đorđević

U utakmici prvog kola A grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Venecuele sa 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21).

Bila je to na neki način istorijska pobeda naših košarkaša, koji su odigrali prvu utakmicu na Olimpijskim igrama otkako se Srbija osamostalila, pošto nismo uspevali da se kvalifikujemo za igre u Pekingu i Londonu.

U utakmici koju je morala da dobije, naša selekcija je prikazala dobru i sigurnu igru. Ni u jednom trenutku nije dozvoljeno autsajderu da eventualno zapreti i zakomplikuje susret i selektor Saša Đorđević može da bude zadovoljan, pre svega pristupom svojih izabranika.

U prvoj četvrtini košarkaši Venecuele su koliko-tolko uspevali da održavaju priključak, a kada su u drugih deset minuta srpski košarkaši zaigrali maksimalno koncentrisano i agresivno u odbrani, videla se velika razlika u kvalitetu.

Na odmor se otišlo sa prednošču našeg tima od 21 poen razlike, čime je utakmica bila rešena, pa u nastavku nije imalo potrebe da se forsira i rizikuju povrede.

U poslednjoj četvrtini Đorđević je čestim izmenama čuvao svežinu igrača, što su igrači Venecuele iskoristili da delimično ublaže poraz.

U drugom kolu reprezentacija Srbije će ponedeljak igrati protiv Australije, koja je na startu napravila veliko iznenađenje pobedivši Francusku sa ubedljivih 87:66. U trećoj utakmici u našoj grupi Sjedinjene Države su očekivano lako savladale Kinu sa 119:62.

 

Srbija: Teodosić 5, Simonović 6, Bogdanović 19, Marković 2, Kalinić, Nedović 7, Birčević 6, Raduljica 18, Jokić 4, Štimac 5, Jović 5, Mačvan 9.

Venecuela: Ekenike 12, Luis 5, Mariaga, G. Vargas 6, Koks 6, Kubilan, H. Vargas 12, Ruzi 3, Graterol, Gilent 4, Perez 3, Kolmenares 11. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari