Ubedljiva pobeda košarkaša Srbije u poslednjoj proveri pred Olimpijske igre 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali selekciju Grčke 94:72 (26:21, 22:18, 24:19, 22:14) u poslednjoj proveri pred odlazak na Olimpijske igre.

U prepunoj „Beogradskoj areni“ publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila selektora Svetislava Pešića i igrače, uživajući u još jednoj odličnoj partiji „orlova“.

Pre nepuna 24 časa košarkaši Srbije su istoj dvorani savladali selekciju Japana 119:100 u još jednoj proveri pred put u Pariz i može se reći da su očekivanja nacije s pravom velika kada se govori o šansama reprezentacije na Igrama.

Ponovo su briljirali izabranici Pešića, a večeras priliku nisu dobili Aleksej Pokuševski, Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz i Dušan Ristić.

Pešić još uvek ima na raspolaganju 16 igrača i pre polaska će morati da odredi konačan spisak od 12 reprezentativaca koji će putovati u Pariz.

I večeras, kao i na prethodnoj utakmici, je mnogo u igri Srbije zavisilo od tandema Nikola Jokić – Bogdan Bogdanović, a oni su na parketu delovali potpuno usklađeno i pre svega veoma kreativno.

Počela je Srbija utakmicu u sada već prepoznatljivoj petorci Avramović – Dobrić – Bogdanović – Petrušev – Jokić i dok su onu bili na parketu, igra domaće selekcije je izgledala odlično u oba smera.

Kada su počeli da izlaze kako bi se odmorili, dolazilo je do blagih padova u napadu Srbije, ali ništa nije bilo alarmantno, niti je prednost Srbije bila ugrožena.

Izabranici Svetislava Pešića su prvu četvrtinu završili sa pet poena prednosti (26:21), a do poluvremena su je uvećali za još četiri poena (48:39).

Bolju igru srpski pokazali su i u trećoj četvrtini, kada su poveli sa 72:58, a u poslednjoj deonici su mirno priveli meč kraju – 94:72.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je Nikola Jokić postigao 16, a Filip Petrušev dodao 15.

U ekipi Grčke, Janis Antetokounmpo postigao je 17 poena, a pratili su ga Kostas Papanikolau sa 10 i Dimitris Moraitis sa osam poena.

Takmičenje u Parizu košarkaši Srbije će započeti 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).

Prvu utakmicu na turniru igraju u nedelju od 17:15 časova po srednje-evropskom vremenu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari