Ubedljiva pobeda Zvezde 1Foto: Starsport

U prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Crvena zvezda je večeras u
Beogradu pobedila Florijanu sa 3:0 (1:0) i s obzirom na očiglednu razliku u kvalitetu dva tima praktično obezbedila prolazak u narednu rundu.

Vicešampion Srbije je imao dosta problema da potvrdi status favorita. Iako se sve vreme igralo na polovini Maltežana, fudbaleri Crvene zvezde dugo nisu uspevali da pronađu put do
gola.

Na kraju su im pomogli gosti, kada je u četvrtom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu Ruis povukao s leđa Milića u šesnaestercu, pa ne samo što je skrivio jedanaesterac, nego je dobio i crveni karton.

Boaći je bio precizan sa bele tačke i to je odredilo dalji tok susreta.

U drugom poluvremenu Zvezda dugo nije znala da iskoristi brojčanu prednost, a do drugog gola je došla u 78. minutu, ponovo uz veliku pomoć gostiju. Ovog puta pogrešio je golman Florijane, koji je nespretno boksovao loptu pravo na glavu SlavoljubuSrniću, a napaču crveno-belih je ostalo samo da je pošalje u prazan gol.

Konačan rezultat postavio je Boaći svojim drugim golom u 89. minutu, pa je tako Zvezda stekla verovatno nedostižnu prednost pred revanš koji je na programu za sedam dana na Malti.

Ubedljiva pobeda Zvezde 2

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Srnić, Rikardinjo (Adžić, 81), Milić (Milijaš, 68), Boaći (Pavkov, 90).

Florijana: Haber, Baldakino, Pepe, Ruiz, Pisani, Varela (Kabral, 66), Najar, Velja, Enrike, Kjeza, Fontanela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari