Udarci ispod pojasa Džejmsa Hardena i Džoela Embida 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Napravljenim brejkom u Bruklinu, košarkaši Filadelfije poveli su sa 3-0 u seriji prve runde plej-ofa Istočne konferencije. Ipak, pobede je ostala u drugom planu zbog postupaka dvojice najboljih igrača Siksersa.

Sam plasman u doigravanje, za košarkaše Bruklina predstavlja uspeh, usled drastičnog menjanja ekipe i to usred sezone.

Ostali su Netsi bez Kevina Duranta i Kajrija Irvinga, ali su sa Majklom Bridžisom, Kemom Džonsonom, Spenserom Dinvidijem i Fini-Smitom napravili dobru osnovu za sezone koje dolaze.

Pokušali su kod kuće da dođu do prve pobede u plej-of seriji sa Filadelfijom, ali uprkos velikom zalaganju, na kraju su morali da se pomire sa činjenicom da su favorizovani Siksersi prakatično pred promocijom u drugoj rundi plej-ofa na Istoku (97:102).

Iako bi u Filadelfiji trebalo da budu zadovoljni zbog vođstva u seriji 3-0, Dok Rivers i njegovi pomoćnici zapravo su veoma zabrinuti nakon što su najbolji igrači Siksersa napravili ekscese koji im ne idu na ponos.

Naime, zbog udaranja šakom Rojsa O Nila u međunožje, Džajms Harden zaradio je isključenje i to u trenucima kada je Bruklin bio u obećavajućoj seriji pred sam kraja treće četvrtine (76:80).

https://www.youtube.com/watch?v=V8kBoo1bnvI

MOgli su košarkaši Bruklina da imaju znanto lakši zadatak da su sudije na početku utakmice postupile u skladu sa pravilima.

Naime, već u trećem minutu, imale su dovoljno materijala da isključe i Džoela Embida. Najbolji košarkaš Filadelfije našao se na parketu prilikom jednog kontakta sa Nikolasom Klekstonom, centrom Netsa.

Jeste Klekston isprovocirao Kamerunca unošenjem u lice u momentu kada je ležao na parketu, ali je udarac Embida nogom u zabranjeno mesto lako mogao da bude okarakterisan kao potez težine direktnog isključenja.

Umesto toga, Embid je dobio namernu, a Klekston tehničku grešku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari