Udarnički na Rad 1Foto: STARSPORT

Dan posle večitog rivala iz Humske na teren će i četovođa superligaške kolone Crvena zvezda, s namerom da u malom beogradskom derbiju sa Radom zadrži šest koraka prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan.

Ali i četvrtfinalnom Kup eliminacijom lučanske Mladosti u podsvesti, kao klasičnim primerom kako potcenjivački stav prema protivniku i neke sopstvene hronične slabosti mogu dovesti u pitanje već viđenu pobedu Golijata nad Davidom.

– Ako Zvezda igra kako zna i može, onda nema problema. Jedino mi sebi možemo da napravimo problem. Uđemo lošije u utakmicu, pa primimo gol, pa onda moramo da damo dva, što smo uspevali, ali to je stvar koju što pre moramo da ispravimo. Mečevi se igraju od početka, a ne od sredine ili pri kraju – jasno je prekaljenom povratniku na crveno-beli deo Topčiderskog brda, Nenadu Milijašu da ko ne plati na mostu može lako na ćupriji.

Teško da se bilo ko u LJutice Bogdana 1 plaši za nastavak duge serije mečeva bez poraza, kao što je verovatno malo ubeđenih da mogu „zatvorenih očiju“ izaći na kraj s nekim ko još nije prebrinuo ostanak u superligaškom društvu. A, toliko je rezultatski nepredvidljiv ovog proleća, da nikada ne možete biti sigurni kada će da oduševi, a kada da razočara.

– Rad je nezgodna ekipa, bez obzira na trenutnu formu i položaj. Pogotovo na njegovom terenu. Valja ih ozbiljno shvatiti i odigrati s „punim gasom“, odnosno ne ostaviti im ni najmanje prostora za iznenađenje. S druge strane, nemamo razloga da pravimo sebi neku dodatnu tenziju. Bitno je da znamo da smo kvalitetni, da verujemo u to što radimo i uvek imamo na umu da posao nije gotov sve dok ne podignemo trofej(e) – kaže Zvezdin vezista, retko korišćen na terenu od dolaska poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, uoči gostovanja na stadionu „Kralj Petar Prvi“.

Gde će Građevinari, u meču visokog rizika (zbog stare netrpeljivosti navijačkih „formacija“ dva kluba), imati podršku svojih najproblematičnijih pristalica, posle isticanja suspenzije. U pokušaju da poprave negativnu statistiku u okršajima sa Zvezdom, od 2008. godine na ovamo, s 15 poraza u 19 mečeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari