Udovičić: Učiti o sportu od Francuske 1Foto: www.mc.rs

Srbija želi da uči od Francuske, kao jedne od svetskih velesila u sportu i može mnogo da nauči, izjavio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je, posle susreta sa francuskom ministarkom sporta Lorom Flesel, rekao da Srbija u narednom periodu želi da sa tom zemljom razmeni stručnjake iz oblasti sportske medicine i nauke, o čemu je danas potpisan sporazum nadležnih institucija dve zemlje.

Sporazum su potpisali direktori Zavoda za sport i sportsku medicinu Srbije i Nacionalnog instituta za sport Francuske, a Udovičić je konstatovao da „sami građani nisu svesni koliko je značajno potpisivanje tog sporazuma“.

Francuska, kako je objasnio, ima zatvoren sistem u tom delu sportskog obrazoavnja i nauke, odakle je proizašlo 70 odsto osvajača olimpijskih medalja, pa je i želja Srbije da tako nešto napravi.

Flesel je rekla da je ubeđena da će potpisani sporazum da omogući produbljivanje saradnje u oblasti sporta, a zahvalila je Srbiji na podršci koju je dala za kandidaturu te zemlje za održavanje Olimpijskih igara 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari