UEFA ne razdvaja Crvenu zvezdu i Gasprom 1 EPA-EFE/HUGO DELGADO

Nezvanične informacije kažu da srpski šampion može i dalje da nosi reklamu ruske kompanije na dsresovima.

Evropska fudbalska federacija je raskinula svoj bogat sponzorski ugovor sa Gaspromom, u znak protesta zbog invazije Rusije na Ukrajinu, a Dejli mejl tvrdi da to neće uticati na Crvenu zvezdu.

To jest da će moći da reklamira istu kompaniju na dresovima i tokom gostovanja Glazgov Rendžersu u prvom meču osmine finala Lige Evrope, 10. marta u Škotskoj.

Čelnici UEFA smatraju da je to „pojedinačna stvar klubova“, a tako misli i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

„Nismo dobili zahtev da skinemo natpis Gasprom sa dresa i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtev. Kompanija Gasprom je uz Crvenu zvezdu od 2010. godine. Blia je uz klub i kada je pretio ‘ključ u bravu’. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovde gde jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub“, izjavio je pre neki dan generalni direktor Crvene zvezde, koja već 12 godina dobija značajnu sumu novca od sponzora, čiji naziv krasi jednu od tribina stadiona „Rajko Mitić“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari