Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije otputovala u Litvaniju 1photo: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odlučila je da ne otputuje na megdan Litvaniji u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, zbog ratnih dešavanja u Ukrajini.

Litvanci su prethodno u neizvesnoj završnici slavili u Tuzli (77;78), drugi meč trebalo je da se odigra 27. februara u Viljnusu, a ideja je bila da se obe ekipe ukrcaju na avion i doputuju u ovaj litvanski grad.

„U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, doneli smo odluku da reprezentacija ne putuje zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Viljnus, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom delu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće“, naveo je Amer Čolan, generalni sekretar matičnog saveza.

„S obzirom da postoji mogućnost da litvanski parlament u toku dana proglasi vranredno stanje, smatramo da bi bilo najbolje odložiti meč koji sledi. Obratili smo se čelnicima FIBA sa zahtevom da odrede novi termin meča, kako bi bili sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju“, objasnio je Čolan odluku Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari