UEFA oprašta Partizanu 1Foto: STARSPORT

Partizan će i pored kršenja finansijskog fer-pleja, odnosno jednogodišnje zabrane nastupa u takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske federacije, po svemu sudeći, na leto učestvovati u trci za Ligu šampiona ili Ligu Evrope, ako se za njih izbori u domaćim takmičenjima.

Iako se ni UEFA ni naš klub nisu zvanično oglasili tim povodom, s obe adrese su stigli jasni signali o dogovoru dve strane, odnosno potpisivanju dokumenta čije bi postojanje trebalo da okonča njihov spor pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, kojem su se crno-beli žalili na kaznu izrečenu zbog (oko) 2,5 miliona evra duga prema igračima, zaposlenima i drugim klubovima, utvrđenog prilikom UEFA monitoringa prošlog septembra.

To bi značilo da su urodili plodom dugi „pregovori“ sa čelnicima evropske kuće fudbala, posredstvom Zorana Lakovića, dugogodišnjeg generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije, sada dobro pozicioniranog u Nionu, odnosno da je pravni tim ubedio UEFA da se Partizanu progleda kroz prste.

U zamenu za pojačanu kontrolu poslovanja drugoplasiranog tima Superlige Srbije, pojačanu pretnjom još drastičnijim sankcijama u slučaju novog prestupa iste prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari