UEFA otvorila vrata izbeglim fudbalerima 1EPA-EFE/TIM KEETON

Preostali učesnici Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije mogu do 1. aprila da registruju pojačanja iz Ukrajine i Kine.

Čelnici Evropske fudbalske federacije dozvolili su učesnicima završnice tri kontinentalna klupska takmičenja da izvrše dodatnu registraciju eventualnih novajlija sa teritorije Ukrajine i Rusije, koje su u ratnom sukobu, ukoliko ih dovedu do navedenog datuma.

Za razliku od domaćih takmičenja, gde je rok za registraciju 7. april, UEFA je saopštila da klubovi učesnici LŠ, LE i LK imaju nedelju dana manje za to, a azlog za ovaj skraćeni period je taj što se Liga šampiona nastavlja već 5. aprila.

Ranije je Međunardona fudbalska federacija dozvolila svim igračima iz tog „koša“, zainteresovanim za jednostrani raskid saradnje, da napuste sadašnje klubove i do kraja sezone igraju negde drugde.

Ni u najnovijem dopisu svojim članovima čelnici UEFA  nisu se izjasnili šta će biti ukoliko rat u Ukrajini potraje i nakon 30. juna, odnosno da li će igrači iz ove dve lige dobiti konačne, a ne samo privremene raskide ugovora sa svojim klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari