Uigravanje tima će još potrajati 1Foto: STARSPORT

Krvna slika Partizana nije bila fantastična posle pobede nad objektivno kvalitetnijim Bešiktašem, ali nije ni za ponovljenu analizu nakon poraza od belgijskog Antverpena (81:72).

U poslednjoj fazi priprema pred početak ABA lige 1. oktobra crno-beli su otvorili kapije Hale „Ranko Žeravica“, kroz koje je u jednom cugu prošlo čak četiri hiljade navijača, kako bi uživo pogledali potpuno novi Partizan, koji im, pak, podršku nije uzvratio kvalitetnom partijom. Ono najbolje crno-beli su verovatno ostavili za petak i generalnu probu protiv bugarskog šampiona Lukoila na istom mestu.
Puno je razloga zbog kojih je Partizan pretrpeo poraz od anonimusa. Branislav Ratkovica, Kenan Karahodžić i Adin Vrabac nisu nastupili na utakmici, a svako od njih sigurno će biti važan deo rotacije tokom sezone. Prethodno, ekipa se vratila sa puta iz Italije, gde je za vikend odigrala par utakmica u Trstu. Put od 10 sati autobusom u jednom pravcu sigurno je uticao na svežinu igrača. Na meču protiv Antverpena videlo se da povratnik Novica Veličković još uvek nije spreman, dok su Vanja Marinković i Mihailo Andrić imali zdravstvenih problema.

– Imali smo šansu da proverimo sve igrače koji su u ovom trenutku zdravi. Dvojica bolesnih su igrali više nego što smo očekivali. Najvažnije za nas je bilo da igrači osete atmosferu i da vide kako je to igrati pred našim navijačima – osnovni je utisak Aleksandra DŽikića posle meča.
Oscilacije su bile evidentne, manjak agresivnosti u drugom poluvremenu manifestovao se u 56 primljenih poena u poređenju sa 25 iz prvog dela. Prazan hod crno-belih tokom priprema uspeli su da iskoriste Oldenburg i Oradea, a u utorak uveče i Antverpen, čiji su igrači, istežući se, ostali začuđeni tradicionalnim raspevavanjem košarkaša Partizana u „dosluhu“ sa najvatrenijim navijačima crno-belih na tribini.

– Videli ste koji su igrači u kom momentu bili na terenu. Moramo da vidimo šta od nekih od njih može da se očekuje, ako budu bili potrebni u ABA ligi. Prosto, tome služe predsezonske utakmice. Bilo bi bolje da smo pobedili. U nekim delovima utakmice smo igrali dosta dobro, u nekim naravno loše, zato smo i izgubili. Ali dobro, to su stvari na kojima ćemo raditi – poručio je trener Partizana posle meča u kome je u jednom trenutku nestalo struje.

U petak generalka
Partizan će u petak, takođe u Hali „Ranko Žeravica“ odigrati meč sa Lukoilom, koji će ujedno predstavljati i generalnu probu pred početak sezone:
“ Da, to je generalna proba. Igraćemo jednu utakmicu i u nedelju, ali tada ćemo već razmišljati o ABA ligi i protivnicima tamo. Nadam se da ćemo biti zdravi, a to verovatno znači i bolji“, smatra DŽikić.

Veličković kapiten
Iako je tokom leta umesto Vanje Marinkovića za kapitena imenovan Mihailo Andrić, potpisivanjem novog jednogodišnjeg ugovora Novica Veličković je proglašen za predvodnika generacije koja će u sezoni 2016/17 nastupati za crno-bele. Veličković zbirno ima ubedljivo najveći staž u Partizanu, a u prvom boravku od 2005. do 2009. osvojio je pet titula državnog šampiona, dva pehara u Kupu i tri regionalne titule. “ Biti kapiten Partizana je čast i obaveza. Moram da dam primer borbenošću, načinom na koji ću da igram, a koji će ekipa da prati. Nisam više klinac od 22-23 godine, imam iza sebe i nekih povreda, ali trudiću se da im stavim do znanja kako i šta treba, da bi zaslužili respekt i publike i trenera“, poručio je Veličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari