Osvajanje Svetske lige sigurno jeste u podsvesti najboljih odbojkaša Srbije, međutim, što bolja priprema za olimpijski turnir ipak će biti prva misao izabranika Igora Kolakovića na fajnal-siksu u Rio de Žaneiru. Srpski reprezentativci smešteni su u grupi F zajedno sa selekcijama SAD i Poljske, a prva dva tima će izboriti plasman u polufinale, gde će otići i najbolje dve iz E grupe u kojoj su Brazil, Rusija i Japan.

Osvajanje Svetske lige sigurno jeste u podsvesti najboljih odbojkaša Srbije, međutim, što bolja priprema za olimpijski turnir ipak će biti prva misao izabranika Igora Kolakovića na fajnal-siksu u Rio de Žaneiru. Srpski reprezentativci smešteni su u grupi F zajedno sa selekcijama SAD i Poljske, a prva dva tima će izboriti plasman u polufinale, gde će otići i najbolje dve iz E grupe u kojoj su Brazil, Rusija i Japan. Prvi meč na završici najkomercijalnijeg odbojkaškog takmičenja Srbija igra danas (18.15) protiv SAD, dok sutra u istom terminu sledi duel protiv Poljske.

Satnice i sastavi grupa

23. jul (18.15): Srbija – SAD.

25. jul (18.15): Srbija – Poljska

GRUPA E: Brazil, Rusija, Japan.

GRUPA F: Srbija, SAD, Poljska.

– Probaćemo da već protiv SAD pokažemo kvalitet. Imaju sjajan tim, jedan su od najvećih kandidata da se nađu na pobedničkom postolju, uz Brazil i Rusiju. Uvek smo teško igrali sa njima, a sada su potpuno sazreli. Predvode ih igrači koji igraju u najelitnijim evropskim klubovima. Međutim, možemo i moramo da se borimo sa njima – smatra selektor Srbije Igor Kolaković.
Kapiten Nikola Grbić uveren je da će turnir u Brazilu dobro koristiti mladoj srpskoj selekciji.
– Uslovi nisu baš najsjajniji, ali kako ostalima tako i nama. Mi želimo da izvučemo maksimum. Ovi mečevi će nam poslužiti da se što bolje spremimo za Olimpijske igre – napominje Grbić.
To što Olimpijada počinje za nešto više od dve nedelje, prema oceni Nikole Grbića, logično baca u drugi plan završni turnir Svetske lige.
– Ova završnica nije kao neke prethodne, jer je svima glavni cilj Olimpijada. Međutim, nikome nije interes da izađe na teren i izgubi. Sparing sa najjačim ekipama je bolji nego trening – rekao je Grbić.
Iako je dug put do Brazila uzeo puno energije reprezentativcima Srbije, libero Marko Samardžić ističe da učešće na završnom turniru Svetske lige ipak ima više prednosti nego mana.
– Ušli smo u ritam mečeva. Mislimo samo na utakmice i tako će biti sve do kraja Olimpijade. U Riju nas čekaju jaki i veoma teški dueli. Na ovom turniru su najjače reprezentacije sveta, a mečevi protiv takvih rivala mogu samo mnogo da nam donesu – izjavio je Samardžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari