Ukrajina prekinula seriju 1Foto: fudbalski savez Srbije/twitter

Svemu dođe kraj, pa je kad-tad morala biti prekinuta i serija mečeva bez poraza najboljih fudbalera Srbije pod komandom Slavoljuba Muslina, najnovijeg u nizu naših selektora bez „čarobne formule“ za prijateljske utakmice sa Ukrajinom.

Nisu „orlovi“ nadigrani u duelu u Harkovu, nije im nedostajalo ni volje ni energije da se slavodobitnički oproste od 2016. godine, ali je ekipa puna igrača iz drugog plana skupo platila dva kiksa – 2:0 (1:0).
Po jedan u svakom poluvremenu. Jevgenij Šahov je u 38. minutu, niskim šutem s peterca kaznio uspavanost zadnje linije i odsustvo otpora na desnoj strani u akciji pre toga, da savlada Predraga Rajkovića. A Aleksandar Jermolenko u finišu susreta (87) iskoristio penal nad sobom, dosuđen posle neopreznog odgurivanja rukama od strane štopera Stefana Mitrovića, i lošu procenu golmana Aleksandra Jovanovića.

Da su na talonu bili bodovi dugo bi se polemisalo o dvema spornim situacijama u kaznenom prostoru učesnika poslednjeg Evropskog prvenstva i neoglašavanju švedskog sudije Martina Stromergsona, ovako Muslinu i njegovim saradnicima ostaje da (i) iz ovog iskustva izvuku korisne zaključke i prionu na pripremu vrlo važnog gostovanja u Gruziji, u martovskom nastavku trke za šampionat sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari