Uprkos ogromnoj konkurenciji, Ognjen Kuzmić blizu ostanka u Crvenoj zvezdi 1EPA-EFE/David Aguilar

Crvena zvezda ne želi da se odrekne domaćih igrača iako većina njih neće imati mesta u rosteru za naredu sezonu, prema trenutnoj konstelaciji snaga i načinu na koji se dovode pojačanja.

Crveno-beli su do sada doveli sedmoricu inostranih igrača, vratili su Dejana Davidovca i ostvarili obostrani san u smislu dolaska Miloša Teodosića. Ako se uzme u obzir da su i dalje aktivni na tržištu i da žele da angažuju još jednog beka i startnog krilnog centra naslućuje se da bi ekipa Duška Ivanovića mogla da ima u narednoj sezoni rekordnih devet inostranih igrača. Ako se njima dodaju sigurni u svojim ulogama: Luka Mitrović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, odnosno Dejan Davidovac postavlja se pitanje kako će se i na koji način raspodeljivati minutaža ostalim igračima, koji se neretko neće ni skidati.

Među njima će biti, najverovatnije, i Ognjem Kuzmić. Uprkos tome što je i prošle sezone imao marginalnu ulogu, a neretko bivao mimo dvanaest onih koji su se nalazili u sastavu, prema saznanjima Danasa, popularni Kuzma je blizu dogovora sa crveno-belima u smislu novog dvogodišnjeg ugovora. Dve strane su već obavile preliminarne razgovore i u najskorije vreme trebalo bi da stave potpise na ugovor prema kome će 33-godišnji centar imati veoma unosna finansijska primanja.

Svestan je i Kuzmić da neće imati puno prostora za igru, s obzirom na to da je Zvezda već kompletirala poziciju pet obnovom saradnje sa Lukom Mitrovićem, odnosno dolascima Majka Tobija i Džoela Bolomboja. Ako se njima doda i pridošlica Marko Simonović, koji je primarno centar, ali ne bi bilo iznenađenje da ga trener Ivanović koristi kao četvorku, jasno je da će Kuzma većinu utakmica posmatrati u civilu. Takođe, ni status Miroslava Raduljice još uvek nije rešen (ima ugovor za narednu sezonu) a veliko je pitanje i kakav će smisao imati ostanak Dalibora Ilića.

Kuzmić je u prvom mandatu u Zvezdi igrao godinu dana pre nego što je ostvario transfer karijere odlaskom u Real Madrid. Nažalost, teška povreda kolena sputala ga je da se dokaže u „kraljevskom klubu“. Odlučio je da se 2019. vrati u Crvenu zvezdu, međutim, za svo vreme provedeno u drugom mandatu nije uspeo da se nametne kao primarno rešenje na mestu petice.

Zvezda je nedavno obnovila saradnju sa Stefanom Lazarevićem, a uskoro se očekuje i da identičan potez napravi i kada je u pitanju kapiten ekipe Branko Lazić.

Trenutno sastav crveno-belih broji 16 igrača i ukoliko Zvezda bude angažovala još dvojicu inostranih košarkaša ostalo bi joj još samo dva mesta dozvoljenih za licenciranje igrača u jednoj takmičarskoj godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari