Uručene nagrade najuspešnijim sportistima grada u izboru Lozničkih novosti 1Foto: Lozničke novosti

Najboljim sportistima grada 2018. godine u izboru Lozničkih novosti danas su u galeriji “Mina Karadžić“ u Vukovom domu kulture uručene nagrade u prisustvu brojnih gostiju.

Karatistkinja Bojana Janković, takmičarka Karate kluba Jadar iz Draginca, i Zdravko Savanović, Streljački klub Sokolovi,  proglašeni su najuspešnijima, a nagrađeni su i Ženski košarkaški klub Loznica, kao najuspešniji klub godine, i četiri sportske nade –  karatistkinja Natalija Simić, KK Šampioni iz Banje Koviljače, članica Džiju-džicu kluba Loznica i Karate kluba Herkules, koji deluju u okviru lozničke Akademije borilačkih sportova, Marko Nešić, prvotimac FK Podrinje iz Lozničkog Polja, i Luka Vasiljević, Košarkaški klub Loznica.

Bojana je ove godine nanizala zlatni niz od Prvenstva Srbije preko kupa, Školskog prvenstva Srbije, “Zlatnog pojasa Čačka“, riječkog “Kroacija opena“ do “Trofeja Srbije – Beogradskog pobednika“. Na Balkanskom prvenstvu okitila se sa dve bronzane medalje – u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a sa Svetske premijer lige donela je srebro i bronzu, u konkurenciji više od 60 takmičarki iz 35 zemalja. Srebrna je bila u Umagu, bronzana u Sofiji. Odlična je učenica trećeg razreda Srednje škole “Sveti Sava“, a dobitnica je i Dositejeve nagrade za mlade sportiste koju dodeljuje Ministarstvo omladine i sporta. Prošle godine bila je sportska nada Lozničkih novosti.

Zdravko je drugi put u izboru LN proglašen za sportistu godinu, a nagradu je zaslužio svojim vrednim i radom i rezultatima koje je ove godine ostvario na strelištima. Sa reprezentacijom Srbije postao je evropski i svetski šampion, na Državnom prvenstvu osvojio je prvo mesto, a zlatna medalja na tom takmičenju nije bila najveći uspeh. Učinio je i korak dalje, oborio je svetski rekord. Nekoliko dana pre toga za sve uspehe koje godinama niže dobio je i najviše gradsko priznanje – Povelju grada Loznice.

Prvi put uručena su i posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate, a dobitnici su juniorski reprezentativci Srbije, košarkaši Bogdan Nedeljković, Igokea, i Pavle Kuzmanović, OKK Beograd. Oni su ove godine osvojili Evropsko prvenstvo za juniore i juniorsku ABA ligu sa tadašnjim klubom Megom.

Posebno priznanje za doprinos sportu dobio je jedan od najiskusnijih sportskih radnika Loznice, fudbalski trener Miroslav Mile Milanović koji se u ime nagrađenih zahvalio.

Nagrade sportskim nadama LN uručio je Stefan Purtić, jedan od najdarovitijih mladih fudbalera u Srbiji, mladić koji je prve fudbalske korake načinio u zajačkom Antimonu, a onda preko pionirske selekcije Loznice, u kojoj je bio kapiten i jedan od najboljih igrača, stigao do beogradskog superligaša FK Voždovac u kojem je od jesenas standardni prvotimac.

Pored pehara najbolji su dobili i poklon-pakete lozničkih preduzeća “Neli“ i “Hedera vita“, a Agencija za ketering “Patrola 015“ priredila je koktel. Prigodan program priredili su gitaristi škole rok gitare Jovana Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari