Urugvajci planuli jer su pijani Kolumbijci krenuli na njihovu nejač: Ratoborni Nunjez sa preplašenim sinom u naručju (VIDEO) 1Foto: AP/Godofredo A. Vásquez

Kuvalo se i na terenu, a proključalo je na tribinama.

Burni južnoamerički temperament sa utakmice polufinala Kopa Amerika, u kojoj se Kolumbija protiv Urugvaja izborila da u finalu igra s važećim šampionom Argentinom, preneo se u gledalište neposredno po završetku meča.

Nekoliko urugvajskih igrača, među kojima je najratoborniji bio napadač Darvin Nunjez, uskočili su, ne mareći za posledice po sebe, u grotlo kolumbijskih navijača da se obračunaju s njima.

Nije bilo jasno šta ih je oparilo, ali je kasnije obrazloženje dao i urugvajski štoper Hose Marija Himenez.

U njegovoj strani priče raspojasane pristalice pobedničke reprezentacije su pod dejstvom alkohola verbalno i fizički napale članove porodica urugvajskih igrača ispred sebe u publici.

„Bila je to katastrofa. U odsustvu policije morali smo da branimo svoje porodice, svoje najmilije“, rekao je Himenez.

Da je to zaista bio povod za kafanske prizore u Šarlotu, svedoči i Nunjezovo uzbuđenje dok teši preplašenog sina kad su se vrele strasti primirile.

 

Ogorčeni Urugvajci postavljaju pitanje kako će Sjedinjene Države organizovati Mundijal 2026 (domaćini s Kanadom i Meksikom) ako nisu kadre da se staraju o bezbednosti.

Finale je u Majamiju u nedelju u 2 časa po našem.

Urusi ostaju u Šarlotu, jer u subotu u to vreme igraju protiv Kanađana za treće mesto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari