Uspešna generalna proba pred početak sezone: Partizan bolji od šampiona Evrope 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Panatinaikos sa 75:64 (15:8, 21:19, 21:16, 18:21) na pripremnom turniru “Pavlos Janakopulos” u Atini.

Takmičenje se održava u čast nekadašnjeg vlasnika grčkog kluba, a učešće su uzeli još i Anadolu Efes i Makabi iz Tel Aviva.

Meč protiv aktuelnog šampiona Evrolige, odigran je na čuvenom “Panatinaiku”, antičkom stadionu obnovljenom za takmičenja na prvim modernim Olimpijskim igrama 1896. godine.

Duelu je prisustvovalo oko 40.000 gledalaca, a Partizan je odigrao fenomenalnu utakmicu koja mu je ujedno bila i generalna proba pred početak nove sezone, a u prvom kolu iste rival će im biti čačanski Borac u okviru ABA lige (25. septembar u “Beogradskoj areni”, ulaz slobodan).

Crno-beli su u Atinu otputovali bez petorice igrača – Vanje Marinkovića, Mitra Bošnjakovića, Alekse Dimitrijevića, Arijana Lakića i Ajzee Majka, ali se to u večerašnjem meču uopšte nije osetilo.

Odlično su startovali izabranici Željka Obradovića, rano poveli i do kraja meča prednost nisu ispuštali iz svoju ruku.

Poveli su crno-beli sa 6:0, a onda rezultatski plus „podebljavali“.

Panatinaikos je u prvih deset minuta odigrao veoma loše u fazi napada i do dvocifrenog broja poena je stigao tek na početku druge deonice.

U problem sa ličnim greškama su ušli centri šampiona Evrope Matijas Lesor i Omer Jurtseven (obojica po tri faula), pa je početkom druge četvrtine Kostas Adetokumbo prinudno zaigrao na poziciji pet, a to je malo ubrzalo igru izabranika Ergina Atamana u napadu.

Pogađali su Kendrik Nan i Džeremi Gent, ali je Partizan imao lepo prednost – 37:27.

U drugom poluvremenu su se razigrali Brendon Dejvis, Ife Lundberg i Karlik Džouns, pa je Partizan imao i 14 poena prednosti – 55:41.

Finiš utakmice crno-beli su rutinski priveli kraju i tako pokazali da potpuno spremni ulaze u novu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari