Utakmica Srbija – Belgija odložena za ponedeljak, pokvarilo se osvetljenje u „Čairu“ 1Foto: Starsport

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci između Srbije i Belgije, koja je trebalo da se odigra u niškoj dvorani „Čair“, odložena je za ponedeljak u 19.00 zbog kvara na osvetljenju u hali.

Utakmica je prekinuta posle dva minuta, pri vođstvu gostiju od 6:3, a posle čekanja od skoro sat vremena, procenjeno je da nema uslova za nastavak susreta.

Nakon tri minuta igre, u trenutku kad je Nemanja Bjelica trebalo da izvede slobodna bacanja, pogasio se veći broj reflektora u dvorani i nije bilo dovoljno svetla da bi meč bio nastavljen.

Košarkaši su ostali na terenu očekujući da će meč biti nastavljen, a i publika u prepunoj dvorani „Čair“ je strpljivo sedela na svojim mesima i očekivala da će kvar biti popravljen.

To se u jednom trenutku i dogodilo, ali je svetlo ubrzo zatim ponovo nestalo i u tom trenutku su se sa tribina začuli i zvižduci.

Posle 50 minuta zvanični spiker je saopštio da će električna energija u „Čairu“ biti „restartovana“ i da bi potom trebalo da bude donesena odluka kad će utakmica biti nastavljena.

Igrači i stručni štabovi oba tima, sudije i delegati su imali želju da nastave utakmice, ali je posle konsultacija sa direktorom FIBA takmičenja, Predragom Bogosavljevom, odlučeno da meč bude odigran u ponedeljak u 19.00 časova.

 

Utakmica Srbija – Belgija odložena za ponedeljak, pokvarilo se osvetljenje u „Čairu“ 2
Predsednik KSS Predrag Danilović. Foto: Starsport

Glavni sudija je odsvirao kraj, zvanični spiker je saopštio odluku delegata što je izazvalo veliko nezadovoljstvo publike, koja je zatim napustila halu.

Bez obzira na ishod duela, koji će trajati dva dana, Srbija se plasirala u drugu fazu kvalifikacija, ali je rezultat večerašnjeg meča izuzetno važan jer se bodovi iz ove grupe prenose u narednu rundu.

Uz Srbiju su se u drugu fazu plasirali još i Letonija i Belgija, a protivnici u narednoj grupi biće im još i Grčka, Turska i Velika Britanija.

Tri najbolje plasirane selekcije izboriće plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine čiji su domaćini Filipini i Japan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari