Utakmica u čast Dražena Petrovića 5. septembra u Zagrebu: Željko Obradović na klupi “Evrolige”, među gostima Divac, Bodiroga, Dončić... 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povodom 60 godina od rođenja Dražena Petrovića u Zagrebu će se 5. septembra odigrati košarkaška utakmica u čast bivšeg jugoslovenskog i hrvatskog reprezentativca, a među gostima koji će biti prisutni u dvorani “Draženov dom” naći će se legende ovog sporta i njegovi saigrači.

Projekat „Memorijalna utakmica u sećanje na Dražena Petrovića“ će organizovati porodica Petrović, Vlada Republike Hrvatske i Hrvatski košarkaški savez, a koordinator Zdenka Zrilić, rekla je da će to biti košarkaški spektakl.

“Utakmicu će igrati Hrvatska reprezentacija i selekcija Evrope koju vodi legendarni trener Željko Obradović. Uz samu Memorijalnu utakmicu, tu su i drugi sadržaji koji će građanima Zagreba te cele Hrvatske dati uvid u Draženov život i nasleđe. Draženu će počast svojim dolaskom dati i aktuelne NBA zvezde, članovi Drim tima, njegovi saigrači te brojne legende”, rekla je Zrilić, a zatim dodala:

„Uzmite samo u obzir činjenicu da će u selekciji evroligaških igrača igrati tri aktuelna Realova igrača, Kampaco, Tavares i Musa. To već dovoljno govori o ozbiljnosti te utakmice u kojoj će hrvatski košarkaš Mario Hezonja igrati za reprezentaciju Hrvatske“.

Ona je najavila ko će se naći među gostima.

„Luka Dončić sigurno dolazi, a očekujemo još neke NBA igrače, kao i neke Draženove saigrače, pa tako i Vladu Divca. Doći će predstavnici klubova za koje je Dražen igrao, ali i neki igrači čija imena ovog časa ne smem da spominjem pri čemu bi moglo biti iznenađenja. Osim toga, u Zagrebu će se sresti čelnici Evrolige, predvođeni Dejanom Bodirogom i FIBA. Mene najviše veseli to što ćemo okupiti reprezentaciju Hrvatske iz olimpijske 1992. godine“ .

Tokom večeri posvećene Draženu odaće se počast još dvojici pokojnih košarkaških velikana.

„Odaćemo svojevrsnu zahvalu Krešimiru Ćosiću i Mirku Novoselu, koji su imali veliki uticaj na Draženovu karijeru“, saopštila je Zdenka Zdrilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari