Teniserka Natalija Stevanović o uvredama na društvenim mrežama: Bilo ih je i ranije, ali ovog puta su postale preteće 1Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Srpska teniserka Natalija Stevanović bila je žrtva jezivih uvreda nakon što je izgubila finalni meč kvalifikacija u Gvadalahari, piše Sport klub.

Ona je za Sport klub rekla da ih je dobijala i ranije.

Igračica iz Niša je poražena od Amerikanke Marije Mateas, trenutno 350. na svetu, sa 6:3, 7:5 iako je u drugom setu vodila sa 5:2. To je bio povod za gnusne napade na Nataliju na društvenim mrežama, a deo pretnji koje su joj upućene objavila je na Instagramu.

Srpska teniserka je u razgovoru za Sport Klub istakla da uvrede nisu novost, ali i da se uprkos pretnjama oseća sigurmo.

„Nisam do sada prijavljivala pretnje jer su uglavnom poruke bile pretećeg karaktera ali se nisu ponavljale, dok ovog puta jesu“, kaže Natalija.

Ona je rekla da se to dešavalo i dešavaće se, i da je zahvalna što nije osoba koja čita redom sve te uvredljive poruke.

„Ovog puta su postale i preteće. Zbog toga sam odlučila da bi trebalo da se obelodane, da ljudi znaju za osećaj straha koji ove poruke izazovu posle ’lošeg’ dana na poslu“.

Ona je naglasila da sve njene koleginice na dnevnoj bazi posle izgubljenog, ili čak dobijenog meča, dobijaju poruke uvredljive sadržine.

„Neke budu i preteće, baš kao što je sada slučaj. Generalno, poruke su se uglavnom završavale uvredama, ali ne i porukama da znaju gde živim i da se neće smiriti dok mi ne učine nešto nažao. Osećam se sigurno uz svog muža, ali nikada se ne zna kome šta može da padne na pamet“.

Trenutno 198. igračica sveta pretnje nije prijavljivala ni Istagramu.

„Verujem da ću ubuduće to i uraditi“.

Stevanović je na kraju opisala šta se dogodilo u meču koji je inicirao tolike uvrede na njen račun.

„Posle povrede na US Openu, ovo mi je bio prvi turnir. Prolaskom u drugo kolo bila sam zadovoljna jer sam izdržala meč bez bola, dok to nije bio slučaj u drugom kolu, gde sam tražila medicinski tajm-aut tri puta. To svakako nije opravdanje za poraz, ali jednostavno sam igrač koji do poslednjeg trenutka veruje da nešto može da se promeni i okrene meč“, izjavila je srpska teniserka, uz nadu da će se ubuduće pričati i pisati o lepšim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari