Uz "pretnje" ostalim timovima na draftu, Lebron Džejms je dobio novog saigrača - svog sina 1Broni Džejms (levo) sa ocem na ol-star utakmici 2018. Foto: EPA-EFE

Agent Lebrona Džejmsa, Rič Pol, upozorio je generalne menadžere NBA timova da ne pomišljaju da draftuju Bronija Džejmsa, osim ukoliko predstavljaju Los Anđeles Lejkerse ili Finiks Sanse.

U suprotnom, zapretio je da će sin jednog od najvećih košarkaša svih vremena otići da igra košarku u Australiji.

Pod pritiskom ili ne, najstariji Lebronov sin je bio slobodan sve dok nije došao trenutak za Lejkerse da iskoriste pik druge runde: Sa 55. pozicije na NBA draftu 2024. godine izabrali su – Bronija Džejmsa.

Džejmsovi su time ušli u istoriju kao prvi otac i sin, ne samo u istom NBA timu, već i u celom šampionatu. To će definitivno biti ozbiljan test za novog glavnog trenera Lejkersa, Džej-Džeja Redika, kao i za saigrače u ekipi iz Grada anđela, piše Sport Klub.

Za razliku od proslavljenog oca, koji je visok 206 cm, 19-godišnji Broni moraće mnogo toga da nadoknadi znanjem i požrtvovanošću sa svojih 186 cm.

Međutim, to je najmanji problem za Lebronovog sina, koji je prošle godine doživeo srčani udar na treningu sa USC Trojansima, koledž ekipom Univerziteta Južne Karoline, iz koje se otisnuo u najjači šampionat sveta.

Na ovogodišnjem draftu, koji će biti upamćen po ovom istorijskom presedanu, draftovani su Nikola Topić i Nikola Đurišić, kao 12, odnosno 43. pik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari